Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ποδήλατο με 1 ευρώ το 24ωρο από την Πρωταπριλιά στο Μαρούσι

Η Πρωταπριλιά θα είναι η πρώτη ημέρα που οι κάτοικοι του Αμαρουσίου θα μπορέσουν να μετακινηθούν στην πόλη τους με ποδήλατο είτε το έχουν στην κατοχή τους είτε όχι.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση» ξεκινά τη λειτουργία του. Περιλαμβάνει 70 ενοικιαζόμενα ποδήλατα τα οποία θα τοποθετηθούν σε 6 σταθμούς εξυπηρέτησης σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στους σταθμούς θα υπάρχει και χώρος για όσους δημότες θέλουν να σταθμεύσουν προσωρινά τα ιδιωτικά τους ποδήλατα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη «στόχος μας είναι η ζωή στο Μαρούσι να γίνει όσο το δυνατόν πιο άνετη και φιλική προς το περιβάλλον γίνεται. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει εφαρμοστεί και έχει αποδώσει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον ο δήμος ήδη έχει αποκτήσει 10 ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τη δημοτική αστυνομία» καταλήγει ο δήμαρχος.

Κόστος

Το κόστος για την 24ωρη χρήση του ποδηλάτου έχει οριστεί στο 1 ευρώ, για εβδομαδιαία χρήση στα 3 ευρώ, ενώ η ετήσια χρήση θα κοστίζει 29 ευρώ.

Οι χρήστες θα μπορούν να μετακινούνται είτε αυτόνομα, με τη χρήση αποκλειστικά των κοινόχρηστων ποδηλάτων, είτε σε συνδυασμό με τη χρήση και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς (π.χ. ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, δημοτική ή αστική συγκοινωνία). Για τον σκοπό αυτό οι σταθμοί εξυπηρέτησης έχουν τοποθετηθεί σε χώρους όπου βρίσκονται σταθμοί ή στάσεις των άλλων μέσων.

Οι 6 σταθμοί εξυπηρέτησης

- Στον Σταθμό ΗΣΑΠ - Μαρούσι, πλατεία Ευτέρπης

- Στην πλατεία Ηρώων

- Στην πλατεία Αγίας Λαύρας

- Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

- Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου (μπροστά από τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος»)

- Στον σταθμό ΗΣΑΠ «Νερατζιώτισσα».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα στην ιστοσελίδα maroussi.cyclopolis.gr και στο τηλέφωνο 215 2157.994.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...