Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης “ΚΟΥΚΙΑ”

Είμαστε μια εναλλακτική κοινωνική οικονομία που εφαρμόζεται στη Αθήνα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς που αναζητούμε νέες μορφές συναλλαγής.

Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Το κάθε μέλος του δικτύου προσφέρει στους άλλους υπηρεσίες και προϊόντα.

Οι προσφορές τους ανακοινώνονται στο δίκτυο μέσα από ταξινομημένες αγγελίες. Η πληρωμή γίνεται ΚΑΙ σε Κουκιά, ένα εικονικό νόμισμα που η χρήση του περιορίζεται μέσα στο δίκτυο.

Κάθε μέλος δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο και μπορεί με αυτούς να κάνει συναλλαγές όπως επίσης και να βλέπει ανά πάσα στιγμή τις υπηρεσίες, τα προϊόντα που προσφέρονται σε αυτό, και τους διαφημιζόμενους του δικτύου.

Κάθε λογαριασμός μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός. Θετικός λογαριασμός σημαίνει ότι κάποιος έχει προσφέρει περισσότερα από όσα έχει πάρει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να πάρει) και αρνητικός ότι έχει πάρει περισσότερα από όσα έχει δώσει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να δώσει). Ούτως ή άλλως οι λογαριασμοί δεν μπορούν να εξαργυρωθούν σε ευρώ, υπάρχουν μόνο για να κρατάμε λογαριασμό πόσα έχουμε δώσει και πόσα έχουμε πάρει.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία.


Για περισσότερες πληροφορίες :
Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης “ΚΟΥΚΙΑ”
Λάμπρου Κορομηλά 5, Νέος Κόσμος, 117 45 Αθήνα
Σταθερό : 2130241349, Κινητό : 6946577521
Website: http://www.koukia.gr,
Mail: contact@koukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...