Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Βραδυά αφιερωμένη στην αξέχαστη Μελίνα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Πε.Α.Π.» σας προσκαλεί στη βραδυά - αφιέρωμα στην... αξέχαστη Μελίνα τη Δευτέρα 3 Δεκμβρίου 2012 στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης και Ρ. Φεραίου).

Στο πρόγραμμα της βραδυάς περιλαμβάνεται προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τη ζωή της, χαιρετισμός του αδελφού της Σπύρου και προβολή της τελευταίας της ταινίας σε σκηνοθεσία Jules Dassin (1978) «Κραυγή Γυναικών» (A dream of passion / Cri des femmes) με πρωταγωνιστές την Ellen Burstyn, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Δέσπω Διαμαντίδου.

Η ταινία είναι βασισμένη σε μια σύγχρονη διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη, που έκανε ο Μίνως Βολονάκης για το θέατρο.

Μια ελληνίδα ηθοποιός και διάσημη σταρ, η Μάγια (Μελίνα Μερκούρη), επιστρέφει στην πατρίδα της για να ερμηνεύσει μια σύγχρονη εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη Μήδεια. Στην προετοιμασία λαμβάνει υπόψη της και την περίπτωση μιας αμερικανίδας παιδοκτόνου, της Μπρέντα Κόλινς (Έλεν Μπέρνστιν), η οποία σκότωσε στη Γλυφάδα τα τρία μικρά παιδιά της για να εκδικηθεί τον άπιστο άνδρα της, και τώρα βρίσκεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού. Προσεγγίζει την Κόλινς και σιγά-σιγά κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της. Μια σχέση βαθιά συναισθηματική, όπου οι προσωπικότητες των δύο γυναικών συναντώνται, για τη βαθύτερη κατανόηση μιας τέτοιας πράξης, τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή.

Ταυτόχρονα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...