Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαγωνισμών για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική

«Εμείς αυτό που είπαμε προεκλογικά στους πολίτες το κάναμε πράξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συνδέσμου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των τεσσάρων διαγωνισμών για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων.

Στόχος είναι να εξευρεθεί η πιο σύγχρονη τεχνολογία, η οποία και το περιβάλλον θα προστατεύει και τα απορρίμματα θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εκτιμά ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα προχωρήσουν τα έργα στη φάση των δεσμευτικών προσφορών και θα αναδειχθεί ο ανάδοχος.

Επιπλέον, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στη σημασία υλοποίησης του νόμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, που παραμένει 10 χρόνια μετά την ψήφισή του ανολοκλήρωτος, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι η τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαχείριση των απορριμμάτων και να κινδυνεύει με την επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σγουρός παρουσίασε τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την Αττική η κατασκευή των νέων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που σε συνδυασμό με τις δράσεις της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της ανάκτησης, θα βάλουν την Αττική στον χάρτη των ευρωπαϊκών μητροπολιτικών περιφερειών που διαθέτουν σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσφυγές που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής, κατά των διαγωνισμών, ενώ παράλληλα ζήτησε «να δοθούν απαντήσεις στο επιτακτικό ερώτημα που προκύπτει για το πού πήγαν τα λεφτά από τα αντισταθμιστικά οφέλη που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πρόκειται για χρήματα που έχουν πληρώσει διαχρονικά όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες».

Τέλος, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΔΣΝΑ κάλεσε τους πάντες σε διάλογο, σε συνεργασία και συνεννόηση, τονίζοντας ότι «ναπολεόντειες εκφράσεις, τακτικές εκφοβισμού και μηνύσεις κατά εργαζομένων, είναι πέρα και έξω από τη λογική και την ηθική της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...