Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Βύρωνας: Επιτυχής και η 6η Συνάντηση Χωρίς Μεσάζοντες



Για άλλη μια φορά εκατοντάδες πολίτες το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 αγόρασαν... αγροτικά ποϊοτικά προϊόντα, στην πόλη μας, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ κατευθείαν από τους παραγωγούς.
Και αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όσο η κρίση βαθαίνει, συνεχίζεται η βάρβαρη πολιτική, η ανεργία καλπάζει, το οικογενειακό εισόδημα συρρικνώνεται, αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια, πρωτοβουλίες που δίνουν την δυνατότητα σε πολίτες να αγοράζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε καλές τιμές, χωρίς μεσάζοντες, θα πλαισιώνονται από κόσμο που αναζητά μια αξιοπρεπή ζωή στην εποχή της κρίσης. Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες πολίτες που στηρίζουν τη δράση αυτή γιατί χωρίς τη δική τους συμμετοχή δε θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις αυτές γιατί εκτός του ότι πουλάνε τα προϊόντα τους ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να προμηθεύονται προϊόντα σε καλές τιμές. Συμβάλουν να αναπτύσσονται σχέσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας με αμοιβαίο όφελος ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τους παραγωγούς που διαθέτουν προϊόντα και μέσω της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας μας διανέμονται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε μια άλλη κοινωνική και συνεταιριστική οικονομική σχέση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών που πρέπει να δημιουργηθεί σπάζοντας τα καρτέλ, τους μεσάζοντες, τους επιτήδειους της ελεύθερης αγοράς και της κερδοσκοπίας.
Η δράση μας αυτή δε θέλει να υποκαταστήσει τους έμπορους της πόλης. Στηρίζουμε την αγορά της πόλης, ψωνίζουμε από αυτή και αυτή με τη σειρά της πρέπει να στηρίξει την τοπική κοινωνία με προσιτές τιμές.
Οι Πολίτες του Βύρωνα θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν τις δράσεις τους με αυτοτέλεια αλλά και σε συνεργασία με άλλα κινήματα της πόλης το επόμενο διάστημα.
Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για τη συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους, ώστε να φύγουν από τη χώρα συγκυβέρνηση, Τρόικα και όλοι όσοι στηρίζουν την πολιτική αυτή, που ισοπεδώνει τη ζωή μας.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή συνεχίζεται.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

* Ευχαριστούμε όλους όσους έφεραν στο χώρο της συνάντησης, μετά από πρόσκλησή μας, φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Ιατρείου Βύρωνα.

Ευχαριστούμε επίσης τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην 6η συνάντηση Χωρίς Μεσάζοντες για τα προϊόντα που πρόσφεραν για τους κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας. Άμεσα και με δική μας ευθύνη, θα παραδοθούν, όπως και τις προηγούμενες φορές, σε οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...