Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ

Συνελήφθη ένας 29χρονος με αρχηγικό ρόλο στην ομάδα - Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δέκα άτομα, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών (ΑΤΜ) από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην ομάδα αυτή, ένας 29χρονος με αρχηγικό ρόλο, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά, κατά τη διάρκεια χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στο Ζεφύρι, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΑΤΜ. Η ομάδα είχε αφαιρέσει το μηχάνημα από σούπερ - μάρκετ στη Γλυφάδα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών, εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, περιλαμβάνει ακόμα δέκα άτομα, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, από την έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν τέσσερις παρόμοιες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Ο 29χρονος είχε αποφυλακιστεί το Μάιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...