Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Προχωράει η σύνδεση της Αίγινας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Η σύνδεση της Αίγινας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, μπαίνει σε φάση υλοποίησης καθώς ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες. 

Tο 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης για την συμπληρωματική σύμβαση που αφορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης-σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας.

Απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Αίγινα εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκ. ευρώ.

«Επιτέλους δρομολογείται αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Αίγινα, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως είπε, η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού.

«Στην Αίγινα, ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δυο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που τελικά επιλύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...