Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

5ο Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα

 

Aπό τις 19 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου


Επανέρχεται με περισσότερες εκδηλώσεις, η άκρως επιτυχημένη “Γιορτή του Φιστικιού” στην Αίγινα, που φέτος διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα εκδηλώσεων με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ ο καρπός - σύμβολο του νησιού αναδεικνύεται σε κάθε του μορφή και γίνεται η έμπνευση για γαστρονομικές δημιουργίες.


Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση, η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων.

Αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό –μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση- μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και πολλά ακόμα αντικείμενα τέχνης θα παρουσιαστούν από καλλιτέχνες και παραγωγούς.


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά, εκθέσεις εικαστικών –καθώς ως γνωστόν- η Αίγινα είναι εδώ και πολλά χρόνια το νησί των καλλιτεχνών- αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι. Η τελετή έναρξης επιφυλάσσει εκπλήξεις και σηματοδοτεί την ποιότητα της Γιορτής.

Με φροντίδα της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα επίσης μουσική συναυλία με τη συμμετοχή Αιγινητών μουσικών.


Το σύνολο των εκδηλώσεων προσελκύει κάθε χρόνο στην Αίγινα χιλιάδες επισκεπτών, στους οποίους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να θαυμάσουν τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και να ανακαλύψουν τις ποικίλες ομορφιές του νησιού του Αργοσαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...