Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ενδιαφέρον από 8 εταιρείες για το εργοστάσιο απορριμμάτων στο Γραμματικό

Οκτώ εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών κατέθεσαν σήμερα πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό, στη Βορειανατολική Αττική.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός, στη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι με τους διαγωνισμούς που ξεκινά ο ΕΔΣΝΑ δρομολογεί «μια μόνιμη και βιώσιμη λύση προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Σγουρός σημειώνει πως μέσα από τον ανταγωνιστικό διάλογο «θα προκύψουν όλα τα στοιχεία και η βέλτιστη για το δημόσιο συμφέρον προσφορά» και τονίζει ότι «πρόκειται για το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο» στον νομό Αττικής. Προσθέτει δε ότι τα συγκεκριμένα έργα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο στο Γραμματικό, σημειώνεται ότι η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 127.500 τόνους, αλλά η τελική ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί στον ανταγωνιστικό διάλογο.

Εξάλλου, η διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει εκτιμηθεί σε 27 χρόνια, αλλά η ακριβής συνολική διάρκεια και οι όροι για ενδεχόμενη παράταση της σύμβασης θα καθορισθούν, επίσης, στη διάρκεια του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...