Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Δείτε ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε γραφεία των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Ως ένδειξη αλληλεγγύης για την υπόθεση της ΑΣΟΕΕ και τη Vila Amalia πραγματοποίησαν τις εμπρηστικές επιθέσεις που κατά τις πρωινές ώρες στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως εξηγούν άγνωστοι με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα indymedia.gr.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα από την νακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης.

"Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιό μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, αυτό των αυτοοργανωμένων χώρων, σε μία προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και προώθησης του κοινωνικού εκφασισμού. Είτε με το γελοίο πρόσχημα του "κέντρου ανομίας" για να εκκενώσει την κατάληψη Villa Amalia, είτε με τον τραγελαφικό ισχυρισμό ότι η ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ως αποθήκη παρεμπορίου, για να εισβάλει στο αναρχικό στέκι του ιδρύματος και να κλέψει τα μηχανήματα του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm, η αλήθεια δεν κρύβεται... Οι αυτοοργανωμένες αντιιεραρχικές δομές είναι η απάντηση στη νέα χούντα που θέλουν να επιβάλουν.

Για 23 χρόνια η κατάληψη Villa Amalia αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο ανοιχτό κοινωνικό χώρο με αντιεμπορευματικά χαρακτηριστικά, στεγάζοντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και εκδηλώσεις. Πέρα από κατάληψη στέγης, έδινε χώρο σε αυτοδιαχειριζόμενο τυπογραφείο, εργαστήρι βιτρό, ανοιχτό καφενείο και δανειστική βιβλιοθήκη. Η Villa Amalia αποτελούσε, και συνεχίζει να αποτελεί, ένα ισχυρό αντιφασιστικό ανάχωμα, ειδικότερα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ενάντια στα σχέδια των νοεναζί της Χρυσής Αυγής, και των καπιταλιστών.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης, στις 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 03:30, πυρπολήσαμε 3 γραφεία τοπικών οργανώσεων της συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ένα γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του Βύρωνα, και δύο της ΝΔ στην Ηλιούπολη.

Τη Βίλα δεν θα την πάρετε ούτε στα όνειρά σας. Ο αγώνας συνεχίζεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...