Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του ΥΠΕΚΑ για το νεκροταφείο Γλυφάδας


Τριάντα πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.142.950 ευρώ, επέβαλε ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μωυσής Κουρουζίδης σε επιχειρήσεις, δήμους και άλλους φορείς.

Μεγάλο είναι το πρόστιμο (103.500 ευρώ) που υπέγραψε ο κ. Κουρουζίδης και για τον Δήμο Γλυφάδας, το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου στον Υμηττό, στη θέση «Πατητήρι». Οι παραβάσεις που εντόπισαν οι «Ράμπο» του περιβάλλοντος αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του νεκροταφείου χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση σε έκταση ειδικής προστασίας, την κατάληψη δημόσιας δασικής έκτασης κηρυχθείσας αναδασωτέας, εργασίες σε επιχωματωμένο ρέμα με κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων αλλά και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές.

Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν την κακή διαχείριση απορριμμάτων και επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, την απόρριψη πτωμάτων ζώων σε παράνομες χωματερές, υπερβάσεις σε εκπομπές αέριων ρύπων, λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς περιβαλλοντική άδεια, διάθεση υγρών αποβλήτων σε υδάτινο αποδέκτη, επιχωμάτωση σε ρέμα και απόληψη αδρανών υλικών, διάθεση λυμάτων στη θάλασσα, λειτουργία ξενοδοχείου χωρίς άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων στο γήπεδο της μονάδας, ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση στερεών αποβλήτων σε ΧΑΔΑ στην Ηλεία κ.λπ.To Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...