Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κικίλιας και Αμυράς «Επιλέγουν Ελληνικό»

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, από τις 11.00 έως τις 18.00, οι πύλες του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανοίγουν για πρώτη φορά στον κόσμο για οργανωμένες δράσεις πολιτισμού, άθλησης, ψυχαγωγίας και πικ-νικ με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Οι δράσεις απευθύνονται σε οικογένειες αλλά και μεμονωμένους πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου.


Η πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο «Φάρος Τυφλών Ελλάδος», το Βασίλη Κικίλια (βουλευτή Α’ Αθηνών) και το Γιώργο Αμυρά (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και κινητοποιούν 15 ομάδες πόλης προκειμένου να αναπτύξουν αθλητικές δράσεις στις πίστες του αεροδρομίου και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους εντός του κλειστού γηπέδου της Ξιφασκίας.


Η είσοδος και η συμμετοχή όλων θα είναι ελεύθερη, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να:

-          κάνουν ποδήλατο στις πίστες απογείωσης και προσγείωσης δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων από την ομάδα του περιοδικού ΜΒike.

-          διδαχθούν τεχνικές στα πατίνια και το skate (slalom, inline hokey, roller derby, aggressive, ride) από τη δραστήρια ομάδα In Line Skating Academy ή απλώς να κάνουν βόλτες με τα πατίνια και τις σανίδες τους σε σηματοδοτημένες διαδρομές.

-          συμμετάσχουν σε προγράμματα εκγύμνασης και διατροφικών συμβουλών υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών, γυμναστών και διατροφολόγων της MCH training.

-          τρέξουν (running) ή να κάνουν δυναμικό βάδην σε σηματοδοτημένες διαδρομές μικρών και μεγάλων αποστάσεων.

-          παρακολουθήσουν τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Οικόπολη» και «Φυσαλίδες» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

-          πάρουν μέρος στο μουσικό εργαστήρι «Ρυθμοπαιχνιδίσματα με τη Χαρά» για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών από τη μουσικοπαιδαγωγό κυρία Χαρά Ασημίνα.

-          ενημερωθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και υπερβαρότητας.

-          γνωρίσουν το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος με τα κουτάβια των εκπαιδευόμενων σκύλων για τυφλούς και να συμμετάσχουν σε δράσεις με μπαστούνι και μάσκα καθώς και στην προσομοίωση Dogsim.

-          εξοικειωθούν από το σωματείο ΓΟΝ.ΙΣ. Αττικής στις σύγχρονες καλές πρακτικές της κοινής επιμέλειας των παιδιών σε περίπτωση που οι γονείς είναι σε γάμο, διάσταση ή διαζύγιο.

-          ενημερωθούν για το έργο, τις δράσεις και το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους χρήστες και τις οικογένειες τους.

-          έρθουν σε επαφή με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών ώστε να πληροφορηθούν οι οικογένειες τα σχετικά με τις εξελίξεις και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer.

-          γευτούν την παραδοσιακή φασολάδα Φλωρίνης που θα ετοιμάσει η μαγείρισσα παραδοσιακών γεύσεων, κυρία Θάλεια Καλαϊτζόγλου, με τα προϊόντα της μακεδονικής γης που θα προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

-          απολαύσουν βιολογικά φρούτα, λαχανικά και χυμούς που θα προσφέρουν ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας.

-          δοκιμάσουν τους καρπούς και τους χυμούς της Ερμιονίτικης γης με πρωταγωνιστή το ρόδι και το χυμό του, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ζυμωτό ψωμί που θα προσφέρουν οι παραγωγοί και καλλιεργητές του σχήματος Ερμιόνη Greece.

-          συμμετάσχουν σε μια διαφορετική ποδηλατάδα από τις συνηθισμένες  καθώς θα πάρουν μέρος άνθρωποι με αναπηρία χρησιμοποιώντας διπλά ποδήλατα, χάρη στην ομάδα Tandem Bike του σωματείου Αποκατάστασης & Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία Παναγία Ευαγγελίστρια.

-          απολαύσουν μια συναυλία με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από τη ΜΠΑΝΤΑ της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Την ασφάλεια όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων θα διασφαλίζουν οι Διασώστες – Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οικογένειες, παρέες και φίλοι «Επιλέγουμε Ελληνικό», για μια νέα βιωματική σχέση με το πρώην αεροδρόμιο και τους ελεύθερους χώρους!

Πληροφορίες: 2103390292, 2103316770

Site: http://epilegoumelliniko.gr/

Email: info@epilegoumelliniko.gr

Facebook: https://www.facebook.com/epilegoumelliniko

Instagram: http://instagram.com/epilegoumelliniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...