Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΙΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Τη  Τρίτη 4 Μαρτίου  2014 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη  αίθουσα «Μπόγρη» του Δημαρχιακού μεγάρου της Ιστορικής Σαλαμίνας  η επετειακή εκδήλωση του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος , αρχαιοτήτων , βυζαντινής και λαϊκής  κληρονομίας , προστασία , προβολή και ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος για τα 35 χρόνια δράσης της υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνος και της επιτροπής ενημερώσεως επί των Εθνικών θεμάτων.
Ο μουσικοφιλολογικός σύλλογος» ο Απόλλων» άνοιξε την εκδήλωση με τρεις μοναδικές μουσικές εκτελέσεις τον ολυμπιακό ύμνο , το ίτε παίδες Ελλήνων και το εις Σάμον με  μαέστρο την κα Λίτσα Λαμπάρα.
Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη όπου στο πρώτο μέρος έγινε αναδρομή μέσα από κείμενα και οπτικό υλικό στην ιστορία δημιουργίας του συλλόγου και τις δράσεις του.  
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μίλησε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Μαριδάκης  και ο Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Μαριδάκης για τη μακρόχρονη πορεία του Συλλόγου. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Τσαβαρής ο οποίος  αναφέρθηκε στη  τεράστια προσφορά του ΑΙΑΝΤΙΣ στην Σαλαμίνα και στην Ελλάδα  και στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα υλοποίηση ο Δήμος ενόψει της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης  με τη συμπλήρωσης  2.500 χρονών  από την επική Ναυμαχίας.
Στο τρίτο μέρος προβλήθηκαν βίντεο με ιδέες , προτάσεις και μελέτες  των επιστημονικών συνεργατών του ΑΙΑΝΤΙΣ  από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την τουριστική ,  πολιτιστική ανάπτυξη όπως  και για τη  παγκόσμια προβολή  του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας με στόχο την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας για  το 2021 ,ενώ η  Αντιπρύτανης του  Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Τζάνη  αναφέρθηκε για τη  συμβολή του  ΑΙΑΝΤΙΣ  στην διάσωση των ιστορικών χώρων , την παγκόσμια προβολή της Ναυμαχίας  για τον Πολιτισμό  και την ανάπτυξη.
Ο Ολλανδός επιστημονικός-τεχνικός συνεργάτης του συλλόγου κ. Έρικ Ρός παρέδωσε στον Δήμαρχο Σαλαμίνας άνευ ουδεμίας  αμοιβής το φάκελο για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Επίσης ο  συνεργάτης του συλλόγου μας κ. Μιχάλης Χρέπας όπου είχε συμμετάσχει ως Σαλαμινομάχος με το  αρχαιοπρεπές οπλικό  άγημα "Λεωνίδας" προσέφερε δωρεάν  μια  αυθεντική στολή Σαλαμινομάχου , χειροποίητη αξίας πολλών χιλιάδων ευρω. που  θα κοσμεί το  νέο ναυτικό μουσείο Σαλαμινος.
Τιμήθηκαν για την προσφορά τους υπέρ των Σαλαμινίων  το  Εκπαιδευτικό Αρχαιοπρεπές .Οπλικό Άγημα "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" ο    "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο συνεργάτης του ΑΙΑΝΤΙΣ  Γεώργιος Λεκάκης Συγγραφεύς – Δημοσιογράφος- στιχουργός πρόεδρος της επιτροπής ενημερώσεως επί των εθνικών θεμάτων, η κα ΄Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδη , Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Παγκόσμιας Ναυτικής Ιστορίας, ο  τ. Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Ναύαρχος  Π.Ν. ε.α., Κοσμάς Χριστίδης ο  Επίτιμος επιθεωρητής του Π.Ν. Αν/χος ε.α.  Αναστάσιος Μιχάλαρος, ο   Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. ε.α. Ναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλη ,  ο   Δημήτριος Ελευσινιώτης Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ. - Ναύαρχος Π.Ν. ε.α. - Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  ο Ολλανδός τεχνικός συνεργάτης του ΑΙΑΝΤΙΣ  Erik Rorsh, η Ένωση Αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού παραρτήματος Σαλαμίνας  Πρόεδρος  Υπον/χος Κουτσούκος, και για την μεγάλη συμβολή και καθιέρωση των Σαλαμινίων στο Δήμαρχο Σαλαμίνος κ. Ιωάννη Τσαβαρή.
Η λήξη της εκδήλωσης συνοδεύτηκε με την ανάκρουση του εθνικού  ύμνου  από τον  μουσικοφιλολογικό σύλλογο «ο Απόλλων».
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Τσαβαρής  με το Δ.Σ.,ο Αντιπεριφεριάρχης Ατικής κ. Δημήτρης Κατσικάρης αν και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της συμμετοχής του  στο διεθνες τουριστικό φεστιβάλ του  Βερολίνου με επιστολή  χαιρέτισε την εκδήλωση μας ,η υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνος κα Καρούση με τη Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. κίνηση δράσης πολιτών Σαλαμίνας , εκπρόσωποι των κομμάτων,  η κα Τζένη Βαμβακά Βουλευτής Β' Πειραιά με το  ΣΥΡΙΖΑ, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος,  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Μαριά των ΑΝ.ΕΛ. , ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Νεράτζης, η νομική σύμβουλος του κράτους ,εκπρόσωπος  του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, παρατηρητής της ΟΥΝΕΣΚΟ, εισαγγελείς, όπως και πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών συλλόγων, ξένοι ανταποκριτές ενώ για πρώτη φορά η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά  από το ραδιοφωνικό σταθμό salamisolweb radio και από την πολιτιστική επιτροπή για την παγκόσμια προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού «Φρυκτωρίες»  στην Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ και σε 8 τηλεοπτικά κανάλια παγκόσμια εμβέλειας με επτά  εκατομμύρια επισκέψεις.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τη κα Στεργιάννα Γιαφεντή – υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων , κα Ρίτσα Ανδριανου Γενική Γραμματέας του συλλόγου  και το ντοκιμαντέρ για τα 35 χρόνια έγινε στο studio του salamisol μια ευγενική χορηγία του κ.Πάρη Γραμμού  και της κ. Στεργιάννα Γιαφεντή.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που εργαστήκαν για την εκδήλωση μας όπως και  τους χορηγούς επικοινωνίας : Δήμο Σαλαμίνος , Επιτροπή ενημερώσεως επί των εθνικών θεμάτων, Φίλοι του Δάσους, Μάκης Κορρος διαφημίσεις , Γιώργος Μπινιάρης γραφικά , κατάστημα ναυτικών ειδών «Το Ναυτάκι»  τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς :  Salamisol web radio , kyxreas, radio salamis, salamis fm , mousiko saloni, ilios web radio, την Τηλεoπτική κάλυψη  Χρήστος Μυλωνάς , Salamis web TV  τις  Εφημερίδες : Η Πρωινή της Ελληνικής διασποράς  στις Ηνωμένες Πολιτείες , η Ελευθερία του Λονδίνου , η Free Press , Ο Χρόνος της Θράκης , οι  30 Ημέρες τα Σαλαμίνας , Aegina blogspot,η γνώμη της Σαλαμίνας,την  δημοσιογραφική πολιτιστική επιτροπή για την παγκόσμια προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού «Φρυκτωρίες»  και την  Ναυτιλιακή εταιρεία του κυρίου Ευγενίδη  Aegean speed lines.   
 


 

1 σχόλιο:

  1. Ωραία όλα αυτά αλλά υμνούμε αγώνες του παρελθόντος κύριοι. Η χώρα εχει ανάγκη απο νέες μάχες και νέους αγώνες προκειμένου να απελευθερωθεί απο τον τωρινό ζυγό των γερμανοδοσίλογων που εχουν καταλάβει την Πατρίδα. Αφήστε λοιπόν τις ανόητα επαναλαμβανόμενες φιέστες και πάμε ολοι μαζί εκεί εξω να πάρουμε την χώρα μας πίσω. Το πώς το ακόυτε στούς περισπούδαστους λόγους απο τα ανδρείκελα που χειροκροτάτε και που ζητούν διαρκώς την ψήφο σας για να επαναλλάβουν το έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...