Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δέκα νέα έργα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Οι προγραμματικές συμβάσεις 10 νέων έργων εγκρίθηκαν χθες κατά την 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τα οποία θα υλοποιηθούν σε Δήμους της Περιφέρειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των  κατοίκων. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για δέκα (10) έργα, συνολικού προϋπολογισμού 17.325.951 ευρώ.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ανέφερε: «Ανεξαρτήτως του προεκλογικού πνεύματος που επικρατεί, εμείς μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στο έργο που ξεκινήσαμε. Με την έγκριση των δέκα νέων αυτών προγραμματικών συμβάσεων, θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Όταν οι άλλοι επιδίδονται σε προεκλογικές ατάκες και λόγια του αέρα, εμείς απλώς κοιτάμε τη δουλειά μας και το χρέος μας απέναντι στους πολίτες».

Οι προγραμματικές συμβάσεις των έργων που εγκρίθηκαν είναι:

1. «Κατασκευή 7ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Νέας Σμύρνης (οδός Σινώπης)», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.084.000ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσε ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Κουτελάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις, διευκρίνισε ορισμένα οικονομικά στοιχεία.

2. «Ερευνητική συνδρομή στην Περιφέρεια Αττικής ως προς την προοπτική αξιοποίησης για περπάτημα και ποδήλατο εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών. Το παράδειγμα της γραμμής  Αγ. Ανάργυροι-Λαύριο» συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θ. Βλαστός που παρέστησε στη συνεδρίαση, ανέφερε: «Με το έργο αυτό θα υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση των Μεσογείων για τον τουρισμό, την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα παράλληλα μικρά έργα».

3. «Συντήρηση και επισκευή οδοστρώματος οδών πρόσβασης στο Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”  από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας» συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00€, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης αφού ευχαρίστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, επεσήμανε την αναγκαιότητα του έργου.

4. «Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 599.867,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

5. «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ηλιούπολης» συνολικού προϋπολογισμού εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€), η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, Χ. Καλαρίτης τόνισε: «θα αποτελέσει μια σοβαρή ένεση για να βελτιώσουμε μέρος από το οδικό δίκτυο. Σας ευχαριστούμε όλους».

6. «Επανασφάλτωση της Λεωφόρου Ελευθερίας (Αμφιθέας) του Δήμου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. «Ανάπλαση για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών Δήμου Δάφνης-Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 11.200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο Δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε: «Ο Δήμος έχει στηριχθεί και από την Νομαρχία και από την Περιφέρεια Αττικής. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε υποβαθμισμένες περιοχές, με τη δική σας υποστήριξη θα τα καταφέρουμε».

8. «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Το παρόν κατά τη συνεδρίαση έδωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης.

9. «Ανακατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στη ΔΚ Καματερού» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. «Συντήρηση ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδών του Δήμου Ιλίου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γ. Λιόσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου» της Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε πως πρόκειται για ένα μητροπολιτικό δημόσιο πάρκο, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, ακόμη, η σκοπιμότητα υποβολής πρότασης σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και η έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης για το Έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και Δημιουργία ΧΥΤΥ Κυθήρων και Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων» προϋπολογισμού 5.477.000,00€ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...