Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει!

Το Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 20 Ιουνίου γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια και προσκαλεί όλο τον κόσμο να το επισκεφθεί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με μειωμένο εισιτήριο των 3 ευρώ και πολλές εκδηλώσεις.

Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ μικρά μουσικά σύνολα και σολίστες θα ξετυλίξουν στις αίθουσές του ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασσική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε έργα του 20ού αιώνα.

Οι live μελωδίες σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε μία Ελλάδα γεμάτη πολιτισμό, φως και μεγαλοπρέπεια.

Στις 8.30 μ.μ. η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos στο ισόγειο, με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και της Χορωδίας της ΕΡΤ με έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου, σε απόλυτη αρμονία με το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας.

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στο σύνολό του 25,000 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14,000 τ.μ., δέκα φορές μεγαλύτερους από ότι στο παλιό Μουσείο. Το νέο Μουσείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα και αποτελεί υπόδειγμα σύνθετης δομής μέσα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...