Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για τον Αστέρα


Με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Προέδρου για τις θέσεις του Δήμου, σχετικά με το σχέδιο πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς εξέθεσε στον κ. Μανιατόπουλο την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στο σχέδιο που προωθείται, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη του Δήμου επί του θέματος ενώ, ακόμα και μετά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς του, οι «πόρτες» των υπευθύνων παρέμεναν κλειστές.


Ξεκαθάρισε δε ότι ο Δήμος δεν είναι αντίθετος στην πώληση του Αστέρα, αλλά στους όρους της πώλησης αυτής, γι αυτό και απορρίπτει κάθε διαδικασία και σχέδιο «δήθεν αξιοποίησης» της έκτασης, που θα έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 254/Δ/2004 .

«Ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής» σημείωσε ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, τονίζοντας πως το μόνο μοντέλο αξιοποίησης που δέχεται η τοπική κοινωνία ότι μπορεί να υπάρξει για το ακίνητο του Αστέρα, είναι να διατηρηθεί ο τουριστικός χαρακτήρας και να μην χτιστεί στην έκταση αυτή ουσιαστικά μια νέα πόλη, στα όρια της ήδη υπάρχουσας.

Στο τέλος της συνάντησης, o Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...