Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Δυτική Αττική - NTOKOMENTO: Ο αρχιμανδρίτης τα σκάνδαλα και οι μηνύσεις

Ένας αρχιμανδρίτης που διεκδικεί-επικαλούμενος χρησικτησία(!)-το ναό στον οποίο λειτούργει, περίπου 300 πιστοί που αλληλομηνύονται και δύο περίεργες υποθέσεις απάτης με θύμα δύο ηλικιωμένες κυρίες και τα σπίτια τους. Όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, μεταξύ μιας ομάδας παλαιοημερολογιτών, έχοντας κοινή συνιστάμενη τον … παπά της εκκλησίας.


Οι πιστοί είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, με τη μικρότερη ομάδα να υποστηρίζει θερμά τον παπά και την πλειονότητα να είναι εναντίον του. Μάλιστα, για τους υπερμάχους του παπά έχει παραχωρηθεί το πάνω μέρος του ναού και το κάτω για τους υπόλοιπους. «Στο τοπικό Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο οι αγωγές μεταξύ των πιστών και του παπά είναι απανωτές, η μια πίσω από την άλλη κάθε μήνα», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Ωστόσο η κόντρα έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον ιερέα να διεκδικεί τον ναό. «Ο παπάς, που πλέον έγινε αρχιμανδρίτης,  είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που ξαφνικά έχει βρεθεί με πάρα πολλά ακίνητα και κανείς δεν ξέρει από πού, ενώ έχει φτάσει σε σημείο να διεκδικεί για λογαριασμό του το … ναό επικαλούμενος κάποια μορφή χρησικτησίας. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως έχει χειροτονηθεί. Εγώ ξέρω ότι δεν τον έχει χειροτονήσει η Σύνοδος στην οποία υπάγονται οι παλαιοημερολογίτες», λέει οργισμένος ένας από τους πολέμιους του παπά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...