Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Επέκταση του Προαστιακού προς Λαύριο

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ενέκριναν τελικά την εκπόνηση μελετών για την επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λαύριο καθώς και την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς την Καβάλα. 

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς, ενέκρινε τη συγχρηματοδότηση των μελετών με προϋπολογισμό 3,6 εκ. ευρώ που αφορούν στην επέκταση του δικτύου του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Λαύριο. Το άνωθεν κονδύλιο αφορά όχι μόνο την επέκταση του Προαστιακού (1,8 εκ. ευρώ) αλλά και την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας προς την Καβάλα (1,0 εκ. ευρώ).

Προϋπόθεση για την όλη διαδικασία είναι να έχουν ολοκληρωθεί –τόσο η εκπόνηση των σχετικών μελετών όσο και η δημοπράτηση του έργου- έως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του έργου, η επέκταση του Προαστιακού ως το Λαύριο θα είναι μήκους 31 χλμ. και θα καλύπτει ταχύτητες συρμών έως και 120 χλμ./ώρα.

Η γραμμή θα φτάνει στην Κερατέα και από εκεί θα κατευθύνεται στα Βίλια (μέσω σήραγγας), θα διασχίζει το Μαρκόπουλο και θα καταλήγει στο λιμάνι του Λαυρίου.

Η ΕΡΓΟΣΕ προσανατολίζεται στην κατασκευή δύο σταθμών στο Μαρκόπουλο και το Λαύριο ενώ, στάσεις θα κατασκευαστούν στα Καλύβια, στον Κουβαρά, στην Κερατέα, στην Αμφιτρίτη, στο Περιγιάλι, στο Θορικό και στο Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...