Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ - Φούντα , Ψαριανός: Πραξικοπηματική ενέργεια η συνέχιση των εργασιών στο αυθαίρετο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Ανακοίνωση της Νίκης Φούντα, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνης Τομέα Περιβάλλοντος και του Γρηγόρη Ψαριανού, βουλευτή Β΄Αθήνας της ΔΗΜ.ΑΡ. για το νεκροταφείο της Γλυφάδας

"Η συνέχιση των εργασιών στο αυθαίρετο νεκροταφείο της Γλυφάδας συνιστά αδιανόητη, πραξικοπηματική ενέργεια.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά Ζώνη Προστασίας Α΄του Υμηττού και η έκταση που καταλαμβάνει είναι δασική και μάλιστα χαρακτηρισμένη πρόσφατα αναδασωτέα.

Για την αυθαίρετη κατάληψη του χώρου έχει καταλογιστεί υψηλό πρόστιμο από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, το οποίο δεν έχει αποδοθεί. Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του νεκροταφείου προχώρησε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε μελέτη και χωρίς αδειοδότηση, και μάλιστα, σε έκταση όπου υπάρχει ήδη μπαζωμένο ρέμα και επιπλέον κτίσμα που έχει κριθεί κατεδαφιστέο οριστικά και τελεσίδικα.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και την πολιτεία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στις ενέργειες που απαιτούνται για να διευκολύνει το δύσκολο περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ηθικά και κοινωνικά έργο για την προστασία των λιγοστών πόλων ανάσας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τέλος με αυτήν την αφορμή και για ευνόητους ηθικούς αλλά και χωροταξικούς λόγους, ζητούμε να επανεξεταστεί η άμεση δημιουργία χώρων καύσης νεκρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...