Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στον Εισαγγελέα τα στοιχεία για την "τσουχτερή" τουριστική καμπάνια της Αττικής

Την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, επισκέφθηκε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με έργο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε στην Εισαγγελία πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία, τη σύμβαση και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των αποφάσεων, των ενεργειών και των δημοσιευμάτων.

Αμέσως μετά, ο κ. Σγουρός δήλωσε: "Απευθύνθηκα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας και την παρακάλεσα να διαθέσει, όχι έναν, αλλά πέντε εισαγγελείς, για να διερευνήσουν σε βάθος όλο το φάκελο με τη σύμβαση για το έργο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες, ώστε να αναδειχθούν και οι προθέσεις και οι κρυφές επιδιώξεις όλων".

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε δε ότι "το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας, έκρινε ότι η σύμβαση για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής είναι καθ' όλα νόμιμη".

Συμπλήρωσε δε ότι "η προκήρυξη, η διεξαγωγή του διαγωνισμού και η ανακήρυξη του μειοδότη ανάμεσα στις επτά εταιρίες που έλαβαν μέρος έγινε από την διορισμένη Περιφέρεια και η αιρετή ανέλαβε την εκτέλεση της σύμβασης, όπως εκ του νόμου είχε υποχρέωση, ειδάλλως τα σχετικά κονδύλια του ΕΣΠΑ θα χάνονταν για την Ελλάδα, σε μια εποχή μάλιστα που η δυσφημισμένη Αττική διψάει για τουρισμό. Κάποιοι βλέπουν σκάνδαλο. Ας το διερευνήσει, λοιπόν, η Εισαγγελία".

Τέλος, ο κ. Σγουρός κάλεσε, μετά τον έλεγχο, "αυτοί που σήμερα δημοσίως εκτοξεύουν αστήρικτες κατηγορίες, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους" και επισήμανε πως "προσωπικά επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...