Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Η καταστροφική πλημμύρα στην Αττική έδειξε εγκληματικές ευθύνες"


"Η καταστροφική πλημμύρα στην Αττική έδειξε εγκληματικές ευθύνες για τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και την «ανάπτυξη των εργολάβων".

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επισημαίνει:

"Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, εκατοντάδες ζημίες σε νοικοκυριά, ανεπανάληπτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες μέσων μαζικής μετακίνησης είναι ο απολογισμός μιας καταιγίδας στο Λεκανοπέδιο. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απλά να περιμένει ξεχαστούν όλα αυτά, με τη βοήθεια των στρατευμένων ΜΜΕ που τη στηρίζουν.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του φυσικού φαινομένου, οι υποδομές και οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού, που δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες, φάνηκαν το ίδιο ανίκανες να βοηθήσουν τους πολίτες όπως και σε αντίστοιχες μικρότερης έντασης.

Για άλλη μια φορά, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος η εγκληματική οικοδομική ανάπτυξη που κυριάρχησε στο λεκανοπέδιο και η οποία «ρούφηξε» στη δίνη της ελευθέρους χώρους, ρέματα και φυσικές ροές ποταμών, υποδομές και έργα που κριτήριο θα έπρεπε να έχουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και όχι το γρήγορο και εύκολο κέρδος

Η δυνατότητα βοήθειας του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες αποδείχτηκε ακόμη μια φορά ανεπαρκής και ανύπαρκτη, στηρίχθηκε αποκλειστικά στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των εργαζομένων σε αυτές. Η συστηματική και μεθοδική αποψίλωση τους από ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και εξοπλισμό για χάρη της μείωσης των δαπανών, αποκαλύπτει με τον πιο δραματικό τρόπο το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττουν όσοι βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των δανειστών αντί  την προστασία  του λαού

Αυτοί που κατασπάραξαν τους μισθούς και τις συντάξεις, εξαφάνισαν δώρα και επιδόματα, κατάργησαν δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και κάθε έννοια εργατικού δίκαιου, είναι αυτοί που αφήνουν έναν ολόκληρο λαό ανυπεράσπιστο απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή.

Ο κρατικός μηχανισμός στο μοναδικό ρόλο που ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα είναι στον κατασταλτικό. Αντί λοιπόν για ορδές ροπαλοφόρων, αύρες και νέα όπλα, διεκδικούμε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που θα βοηθά στις δύσκολες ώρες.

Είναι αυτονόητη απαίτηση να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες, να αποκατασταθούν όλες οι καταστροφές που έχουν υποστεί νοικοκυριά, δρόμοι και δημόσια δίκτυα.

Η βαρβαρότητα που καθημερινά ολοκληρώνεται με την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης υπό την εποπτεία της Ε.Ε και του ΔΝΤ, όταν «συναντά» και τέτοιες καταστροφές θα κάνει πιο καθαρή την αναγκαιότητα «εκτροπής της ροής» που κατευθύνουν οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κεφάλαιο ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...