Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αχαρνές: Παρασκευαστήριο για ποτά «μπόμπες»

Παράνομο παρασκευαστήριο και εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, που εξετάζεται κατά πόσον είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, εντοπίσθηκε στο υπόγειο μονοκατοικίας 44χρονου ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ, στην περιοχή των Αχαρνών. Σε εξέλιξη η έρευνα για το πού κατέληγαν τα ποτά «μπόμπες».

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».

Τα ποτά εμφιαλώνονταν σε μπουκάλια με ετικέτες γνωστής εταιρείας και πιθανότατα διατίθεντο στην αγορά ως γνήσια.

Σε αστυνομική έρευνα στο παράνομο παρασκευαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων, μία πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης.

Επίσης, κατασχέθηκαν πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες γνωστής εταιρείας ποτών, δύο αντλίες υγρών και ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα.

Υπάλληλοι της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών διενήργησαν ογκομέτρηση τωνποτών και έλαβαν δείγματα για εξέταση, ενώ υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών έλαβαν όλα τα κατασχεθέντα και σφράγισαν τις δεξαμενές.

Για τις φορολογικές παραβάσεις, απο τα ανευρεθέντα υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...