Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σαλαμίνα- 9 φέρι μπόουτ για 20 ημέρες


Βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας και απαίτησης του υπουργείου Ναυτιλίας, κατέθεσαν τελικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, όλα τα πλοία των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν έως τώρα στις γραμμές του πορθμείου της Σαλαμίνας, στα οποία έχουν ανακληθεί οι άδειες δρομολόγησής τους.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι για να μπορέσουν τα πλοία των δύο κοινοπραξιών να επαναδρομολογηθούν, θα πρέπει πρώτα να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλοι οι φάκελοι των πλοίων και όταν επιστρέψει τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, να υπογράψει υπουργική απόφαση για επαναδρομολόγησή τους.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι γραμμές «Πέραμα-Παλούκια» και «Φανερωμένη-Πέραμα Μεγαρίδος» θα εξυπηρετούνται έτσι κι αλλιώς για περίπου 20 μέρες, από τα 9 φέρι μπόουτ, στα οποία ανέθεσε «δημόσια υπηρεσία» το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας εξυπηρετούνται κάθε είκοσι λεπτά και κάθε μισή ώρα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ ενόψει του Σαββατοκύριακου η συχνότητα των δρομολογίων θα ενισχυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...