Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το Σάββατο 6 Απριλίου η παράδοση των σταθμών Περιστέρι και Ανθούπολη του Μετρό

Το Σάββατο 6 Απριλίου θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί Περιστέρι και Ανθούπολη

Οι δύο σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 2 είναι έτοιμοι και τις τελευταίες εβδομάδες εκτελούνται μηχανολογικές δοκιμές. Για το λόγο αυτό, για 2 Σαββατοκύριακα παρέμεινε κλειστός ο σταθμός Άγιος Αντώνιος.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους μόλις 1,5 χλμ, αν και κατασκευαστικά δύσκολη, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2010 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Ο σταθμός Περιστέρι βρίσκεται στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, στο ύψος του δημαρχείου Περιστερίου (Google maps). Αποτελείται από 3 επίπεδα συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ.
Ο σταθμός Ανθούπολη βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως, στο ύψος της οδού Θηβών (Google maps). Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 2 για αρκετά χρόνια, έως ότου κατασκευαστεί η επέκταση της γραμμής προς Κηπούπολη, Πετρούπολη, και Ίλιον.
Οι δύο σταθμοί απέχουν 750 μέτρα μεταξύ τους. Η διαδρομή από το Σύνταγμα έως το Περιστέρι θα καλύπτεται σε 12 λεπτά, ενώ αναμένεται να προσθέσουν 50.000 επιβάτες στο μετρό.
Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να παραδοθούν και οι υπόλοιπες επεκτάσεις του Μετρό ως εξής:
  • Επέκταση γραμμής 2 προς Ελληνικό (σταθμοί ΗλιούποληΆλιμος,Αργυρούπολη και Ελληνικό): Ιούλιος 2013
  • Επέκταση γραμμής 3 προς Χαϊδάρι (σταθμός Αγία Μαρίνα): Σεπτέμβριος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...