Σάββατο 13 Απριλίου 2013

"Στηρίζουμε την προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις περιοχές μας, όπως και σε όλη τη χώρα, τα λαϊκά στρώματα πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα  της κυβέρνησης και της τρόικας.  Τα χαράτσια και οι φόροι, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση. Αδιάψευστος μάρτυρας οι 2,5 εκατομμύρια ανεξόφλητες οφειλές φυσικών προσώπων στην εφορία, οι χιλιάδες διακοπές ρεύματος νοικοκυριών κάθε μήνα, τα στοιχεία για την ανεργία και οι στατιστικές τους για τη εξάπλωση της φτώχειας.

Τη στιγμή λοιπόν που η επίθεση  στα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα εντείνεται όλο και περισσότερο, τόσο με τη φοροληστεία όσο και με την κατάργηση κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, υγεία, παιδεία, νερό κ.ο.κ.), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη συμπίεση μισθών και συντάξεων, την περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την υποδαύλιση της δράσης της φασιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής, είναι απόλυτα αναγκαία η οικοδόμηση ενός κινήματος ανατροπής των μνημονίων, κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ.

Σήμερα, λαός και εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης την οποία και πρέπει να κερδίσουμε πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση.

Με την προειδοποιητική Λαϊκή  Στάση Πληρωμών τον Απρίλη μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων, να εκφραστεί η αντίθεση, η διαμαρτυρία και η θέληση του λαού σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα.

Για αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία του συντονισμού συλλογικοτήτων «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» για ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα προειδοποιητικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών. Πιστεύουμε ότι είναι δρόμος που συμβάλλει να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα, σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών, δρόμος συνάντησης των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων με τα τοπικά κινήματα αντίστασης, δρόμος για να μετατραπεί η συσσωρευμένη κοινωνική αγανάκτηση και οργή σε οργανωμένο κίνημα ανατροπής και θα συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις.

Για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

Οι κινήσεις πόλης

Ανταρσία στις γειτονιές  της Αθήνας

Ανταρσία στο δήμο Πύργου

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αριστερή Παρέμβαση  Πολιτών Βύρωνα

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ Ιωαννίνων

Εκτός των τειχών, Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου

Εκτός Σχεδίου, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία

Κίνημα στην Πόλη του  Ζωγράφου

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) Δάφνης Υμηττού

Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της  Νέας Σμύρνης

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα  Νότια-ΠΡΩΚΑΤ

Πρωτοβουλία για την  Ανατροπή στο Γαλάτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...