Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Ο Χριστιανοδημοκρατικός πυρήνας του Δήμου Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνος, πραγματοποίησε χθες την πρώτη του εκδήλωση με προσκεκλημένους έμπορους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και άλλους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματά τους με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή, τ. Υφυπουργό κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Τα ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι ήσαν πολλά εύλογα και αγωνιώδη, ενώ οι προτάσεις που οι ίδιοι πρόβαλλαν ήσαν τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές. Επίσης τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν και οι επιχειρηματίες της εστίασης και αναψυχής. Ανησυχούν -όπως είπαν- για μαζική κατάρρευση χιλιάδων επιχειρήσεων του κλάδου και ζητούν απεγνωσμένα να υπάρξουν μέτρα τόνωσης για να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγεί 500.000 εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους σε ομαδική οικονομική καταστροφή.

ΟΙ  ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΠΙΑ»  ΤΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νικολόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει την φωνή τους στο Κοινοβούλιο και τις ερωτήσεις τους θα τις θέσει στους αρμοδίους Υπουργούς.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος μετά την εκδήλωση δήλωσε:
«Οι μικρομεσαίοι που δραστηριοποιούνται στη Χαλκηδόνα και στη Φιλαδέλφεια σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, διεκτραγώδησαν σήμερα τις προσωπικές και επαγγελματικές αγωνίες που ζουν καθημερινά.
Ζητούν την βοήθεια  του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύουν ν’ αφήσουν στους ξένους δανειστές και στους ντόπιους υποτελείς, να καθορίσουν την τύχη τους και τη ζωή τους, από τη στιγμή που οι κυβερνώντες συμπεριφέρονται ως λογιστές των τραπεζών και ως βαστάζοι των δανειστών και πάντως επ’ ουδενί, ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».
ΕΧΟΥΜΕ  ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.
Ο παραιτηθείς από  την τρικομματική Κυβέρνηση και συνταχθείς με τις δυνάμεις του Ενιαίου Αντιμνημονιακού Μετώπου κ. Νίκος Νικολόπουλος στη τοποθέτηση μεταξύ άλλων τόνισε:
Είναι πέρα για πέρα σωστό αυτό που ζητάτε, ότι πέρα από την κάθε τρόικα, ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα «ελληνικό σχέδιο»! Φυσικά κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εμάς, αυτά που πρέπει να αλλάξουμε.
Έχουμε, ως λαός, κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε λοιπόν το ευρώ και την κυρίαρχη μέχρι σήμερα «πολιτική του ευρώ». Μάλλον έχουμε και δίκιο όμως, ναεξακολουθούμε να πιστεύουμε στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη του σημερινού ευρώ, αλλά στην Ευρώπη των λαών.
ΝΑ  ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΠΑ ΑΠΟ 23% ΣΕ 13%
Στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα η ισορροπία ανάμεσα στην σωτηρία  της χώρας και στην δίκαιη κατανομή των βαρών είναι εύθραυστη. Η  κυβέρνηση ας μην ξεχνά, ότι δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στην κοινωνία, για το δίκαιο των αποφάσεων της. Είμαστε όπως και εσείς είπατε μπροστά στο κίνδυνο μαζικής κατάρρευσης χιλιάδων επιχειρήσεων και για τούτο, αυτήν την περίοδο είναι προφανής και γι’ αυτόν τον επιπλέον λόγο πως η κυβέρνηση πρέπει, όπως είχαμε προεκλογικά υποσχεθεί, να αλλάξει τον συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 13%.
Όσο καθυστερεί η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου με πολλα παρόμοια μέτρα- ανάσες- τα όποια μέτρα λιτότητας, όχι μόνο δεν θα τυγχάνουν πολιτικής νομιμοποίησης, αλλά-ακόμα χειρότερα-θα νομιμοποιούνται βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις. Είναι απορία άξιον πράγματι το πώς δέχονται να κάνουν όσα άθλια, μειωτικά και εκβιαστικά που επιβάλλονται από την «τρόικα». Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουν πως με τη σημερινή «συνταγή» οδηγούμαστε από αδιέξοδο σε αδιέξοδο.
Σταδιακά, τα τρία κυβερνητικά  κόμματα χάνουν τον ρόλο τους στην κοινωνία, αφού αποδεικνύονται ανίκανα  να κυβερνήσουν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, να προγραμματίσουν και να προτείνουν ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».
Ειδικά τώρα που αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα, πως οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών δεν ήταν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της χώρας.  Ποιος θα το πίστευε πως ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…
Η Κυβέρνηση ζητά την άδεια των Τροικανών, ακόμα και για να έρθει στη Βουλή να συζητήσουμε για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων, των χρεών, των εισφορών και των οποίων άλλων επιβεβλημένων άμεσων μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ;

Η Ευρώπη σήμερα έχει εξωκείλει από τις  αρχές της αλληλεγγύης. Η ευρωπαϊκή  οικονομία δομήθηκε σε λάθος βάσεις και πως το ευρώ είναι νόμισμα  με μεγάλα προβλήματα. Ο μέσος πολίτης  δεν πιστεύει πια ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι το μέσο που θα τον οδηγήσει στην ευημερία.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες με βάση έρευνες που έχουμε στα χέρια μας εκτιμούμε ότι το 85% περίπου των επιχειρήσεων βρίσκεται σε αδυναμία καταβολής των λειτουργικών και αναγκαίων δαπανών για τη συνέχειά τους.
Για αυτό και με μία ακόμα κοινοβουλευτική παρέμβαση μας οι θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να έρθει στην Βουλή για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε, για μία άλλη οικονομική πολιτική, αντιυφεσιακή που θα προσφέρει και την αναγκαία πρόσβαση στο τραπεζικό δανεισμό όχι με τοκογλυφικούς όρους.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν θα κουραστούμε να βροντοφωνάζουμε έξω από του ΚΩΦΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ, πως σήμερα ή μάλλον χτες έπρεπε να έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα, για την ανακούφιση αλλά και την ενίσχυση των όποιων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Όσο περνούν τα μνημονιακά χρόνια τόσο περισσότερο οι συνθήκες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Την περίοδο που διανύουμε όλοι διαπιστώνουν πως η κίνηση στην αγορά είναι εξαιρετικά μικρή. Η κατανάλωση περιορίστηκε στο 60%.
Όσο θα συνεχίζεται η  πολιτική του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» τόσο θα ενισχύεται η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και ο φόβος στους πολίτες και στην αγορά.
Έτσι, όχι μόνο δεν  θα έρχονται επενδύσεις, αλλά και θα φεύγουν ή θα καταρρέουν- όπως ήδη γίνεται- ακόμα και οι υπάρχουσες επενδύσεις.
Θα αυξάνονται τα λουκέτα και θα καλπάζει η ανεργία.
Σε λίγο ούτε περίπτερα  δεν θα υπάρχουν ανοιχτά στις γειτονιές!!! Δυστυχώς αλλά η πατρίδα μας θα γίνεται ακόμη πιο αδύναμη μπροστά στα χρέη της.
Η οικονομία, θα ‘ναι φτερό στον τυφώνα.
Οι επιχειρήσεις θα βυθίζονται ακόμη πιο βαθιά στο τέλμα. Η ανάπτυξη θα απομακρύνεται πιο πολύ και η έξοδος από την κρίση δεν θα φαίνεται πουθενά…
Η κυβέρνηση  πρέπει να καταρτίσει και να εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, ένα συνεπές και αποτελεσματικό «πακέτο» μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την  προστασία του παραγωγικού δυναμικού  της οικονομίας και την αποφυγή  της επικίνδυνης κοινωνικής έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...