Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έκλεψαν καμπάνα από εκκλησία της Παλλήνης!

Απίστευτη ιεροσυλία διαπράχτηκε πριν από λίγες ημέρες σε μικρή εκκλησία της Παλλήνης όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το notioanatolika.gr!

Ο 50χρονος Παλληνιώτης δεν πίστευε στα μάτια του όταν την Κυριακή πήγε στο ξωκλήσι που είχε φτιάξει στο κτήμα του και διαπίστωσε ότι έλειπε η... καμπάνα. Κάποιοι επιτήδειοι την είχαν αρπάξει μία από τις προηγούμενες ημέρες και δεν τους είχε πάρει κανείς χαμπάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξωκλήσι έχει συναγερμό αλλά βέβαια ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρίσκονταν ιερόσυλοι για να πάρουν το σύμβολο αυτό της Χριστιανοσύνης απλά επειδή θα μπορούσαν να βγάλουν μερικά ευρώ παραπάνω.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται πίσω από την ΔΥΟ Παλλήνης – ακριβώς στο ύψος του πάρκινγκ της Υπηρεσίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Και μπορεί τα πρωινά να υπάρχει πλήθος κόσμου που κινείται στο σημείο το βράδυ όμως επικρατεί απόλυτη ερημιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι το είχε κτίσει ο ίδιος ο Παλληνιώτης και βέβαια έκπληκτος πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την κλοπή. Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους της καμπάνας που «έκανε φτερά» αρκεί να αναφερθεί ότι οι καμπάνες του Αγίου Σπυρίδωνα της Κέρκυρας ζυγίζουν 360 κιλά. Άρα η συγκεκριμένη καμπάνα ήταν αρκετά μεγάλη.

Σύμφωνα με τα πληροφορίες του notioanatolika.gr, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η καμπάνα εκλάπη από τη λεγόμενη και «μαφία των σκραπ» η οποία λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή κάνοντας χρυσές δουλειές αφού κατά καιρούς έχει κλέψει και σχάρες υπονόμων αλλά ακόμη και τμήματα σιδηροδρομικών γραμμών. Όπως όλες οι καμπάνες φτιάχνεται από χαλκό και κασσίτερο – υλικά τα οποία χρησιμεύουν στα σκραπάδικα και κοστίζουν ακριβά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καμπάνες εκκλησιών έχουν πέσει... θύματα κλοπής. Το πλέον πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό της κλοπής της καμπάνας από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο χωριό Μάζια των Ιωαννίνων στις 2 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...