Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κερατέα - Α. Λιόσια: Προχωρούν οι μονάδες απορριμμάτων

Οι ίδιες πέντε εταιρείες και στα δύο έργα

Οι διαγωνισμοί για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα (Νοτιοανατολική Αττική) και τα Άνω Λιόσια (Δυτική Αττική) εισέρχονται στη β' φάση, με τις προσκλήσεις σε ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Οι ίδιες, πέντε εταιρείες διεκδικούν και τα δυο έργα, με το εργοστάσιο στην Κερατέα να διεκδικείται και από μία επιπλέον εταιρεία.

Είχε προηγηθεί το Γραμματικό, για το οποίο ανακοινώθηκε από τον ΕΣΔΝΑ η λήξη της α' φάσης των διαγωνισμών, δηλαδή η προεπιλογή εταιρειών που αναλαμβάνουν. Συνεχίσθηκε για Α. Λιόσια και Κερατέα., ενώ θα ακολουθήσει η προεπιλογή για τη μονάδα της Φυλής. Στην περίπτωση του Γραμματικού, έχουν κατατεθεί αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ.

Στη δεύτερη φάση για τη μονάδα στην Κερατέα περνούν η Ένωση Εταιρειών 'Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ - Ηλέκτωρ ΑΕ, η Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ - ΔΕΗ ΑΕ, η ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ, η Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. - Intrakat - Envitec AE, η Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ - Μεσόγειος και η Novaera Hellas AE.

Για τη μονάδα στα Άνω Λιόσια περνούν και πάλι η Ένωση Εταιρειών 'Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ - Ηλέκτωρ ΑΕ, η Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ - ΔΕΗ ΑΕ, η ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ, η Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. - Intrakat - Envitec AE και η Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ - Μεσόγειος.

Σε ό,τι αφορά τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό (Βορειοανατολική Αττική), κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τέσσερις διαγωνιζόμενες ενώσεις προσώπων και εταιρειών. Η εκδίκασή τους ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου. Αναμένονται ασφαλιστικά μέτρα και για τις μονάδες στην Κερατέα και το Γραμματικό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει προς έγκριση στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ το πρακτικό και για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Φυλής.

Η συνολική χρονική διάρκεια των συμβάσεων σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε 27 χρόνια. Η ακριβής συνολική διάρκεια και οι όροι για ενδεχόμενη παράταση θα καθορισθούν στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια του ανταγωνιστικού διαλόγου θα εξετασθεί η δυνατότητα να περιληφθεί στα έργα και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού. Όμως, η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, η ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ "Εργοστάσια απορριμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων", στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στις 11.00 π.μ.

enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...