Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Παρωχημένο το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό


Παρωχημένο χαρακτήρισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, Χαρά Καφαντάρη και Αφροδίτη Σταμπουλή, το προωθούμενο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στη Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), με αφορμή την δημοπρασία για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό.

Πιο αναλυτικά, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι οι προωθούμενες από την τρικομματική συγκυβέρνηση συμπράξεις θα εκτινάξουν στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών προς όφελος των εργολάβων.

Επιπλέον, πρόσθεσαν πως το μοντέλο είναι παρωχημένο και προωθεί εγκαταστάσεις μονάδων μεγάλης κλίμακας, για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό τη παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην καύση. «Αυτή η μέθοδος είναι καταστροφική για το περιβάλλον», τόνισαν και ξεκαθάρισαν ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα αποδεχθεί τις όποιες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...