Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δ. Περάματος: Διεκδικεί 8,6 εκ. ευρώ από τον ΟΣΕ!

MV Cosco Glory
(Photo credit: Nik Morris (van Leiden))
Η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής του Νέου Ικονίου και το διεθνές ενδιαφέρον που προκάλεσε η προοπτική της χρήσης της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την... Hewlett-Packard, πυροδοτεί τις πρώτες αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το «Βήμα», ο δήμος Περάματος απαίτησε από την ΕΡΓΟΣΕ την καταβολή ετήσιου τέλους «δικαιωμάτων διέλευσης υπογείων δικτύων κοινόχρηστων χώρων», ύψους 8,6 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, στις 28 Δεκεμβρίου 2012 δικαστικός επιμελητής παρέδωσε ατομική ειδοποίηση στην ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία ενημερώνει ότι «τα ανωτέρω ποσά πρόκειται να βεβαιωθούν σε χρηματικό κατάλογο εντός 30 ημερών».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είχε προηγηθεί απόφαση του δημάρχου Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη, στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία, ο δήμος επιβάλλει «σύμφωνα με το νόμο εις βάρος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ… για το έτος 2012 τέλος χρήσεως κοινόχρηστων χώρων στο υπέδαφος, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ».

Στα «υπόψη» της απόφασης, περιλαμβάνονται διατάξεις νόμων περί προσόδων των δήμων, σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «για την επιβολή και τον καθορισμό του ύψους των συντελεστών τελών χρήσεων κοινόχρηστων χώρων» κι έκθεση ελέγχου υπαλλήλων του δήμου Περάματος, «σύμφωνα με την οποία η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής απελάμβανε για το έτος 2012 το υπέδαφος αυτών σε κυβικά μέτρα 38.400» και άλλα έγγραφα του δήμου προς την ΕΡΓΟΣΕ.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...