Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μιχελάκης: Ο Σγουρός είναι αποτυχημένος

Ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την τρόικα, το ΔΝΤ, το πλεόνασμα, αλλά και το ενδεχόμενο να στηρίξει η ΝΔ την υποψηφιότητα Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής.


«Ο Πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει. Τέλη Απριλίου θα έχουμε το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εμείς τη δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει την έχουμε πραγματοποιήσει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε πλεόνασμα. Ένα χρόνο νωρίτερα, έχουμε πλεόνασμα που μπορεί να αγγίξει και το 1,5 δισ.», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:


«Τώρα αυτοί που έκαναν αυτή την προϋπόθεση, θα πρέπει να τηρήσουν και τις δεσμεύσεις τους».

«Το ύψος της ύφεσης, το υπολόγιζαν πάνω από 4% θα είναι κάτω από 4%. Έπεσαν σε όλα έξω. Τώρα που το πράγμα πάει καλύτερα, κάνουν απαισιόδοξες προβλέψεις και πέφτουν πάλι έξω. Θα περιμένουμε να ικανοποιήσουν οι εταίροι μας τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μιχελάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα στα επόμενα 24ώρα θα έρθει ο νόμος για τις εκλογές. Μια περιφέρεια όλη η χώρα, 4 σταυροί, καθώς και η άρση των κωλυμάτων. Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς θέλει οι βουλευτές που θέλουν να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο να παραδώσουν την έδρα τους», και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια απαγόρευση 15 ημερών για τις δημοσκοπήσεις. Αυτό θα το καταργήσουμε. Ο κάθε ένας έλεγε ότι ήθελε, δημιουργούσε μια σύγχυση. Παιζόντουσαν παιχνίδια με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να βομβαρδίζεται από ανυπόστατες φήμες, όπου η απαγόρευση είχε καταντήσει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα».

«Η επιλογή Σγουρού θα είναι ότι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος», σχολίασε για την πιθανότητα να στηριχθεί ο Σγουρός από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...