Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε η δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση παίδων στο δήμο Πεντέλης


Αθρόα ήταν η προσέλευση μικρών και μεγάλων στις εκδηλώσεις έναρξης του Προγράμματος Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 2013, που υλοποιεί... ο Δήμος μας και το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και θα διαρκέσει μέχρι τη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ηλικίας 5- 12 ετών και στο ειδικό πρόγραμμα συμμετέχουν έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πρώτη περίοδο του προγράμματος έχει φθάσει συνολικά τους 480 και διαρκώς μεγαλώνει.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Πεντελιώτες έδωσαν το παρών και γέμισαν τις κατασκηνώσεις και το Κλειστό Γυμναστήριο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, το Γήπεδο και το 3ο -5ο Δημοτικό σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, αλλά και άλλους αθλητικούς χώρους του Δήμου Πεντέλης που είναι στη διάθεση των παιδιών.

Το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλοπαιδιές, παιγνίδια, ενημερωτικές διαλέξεις, αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κολύμβηση. Παράλληλα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσειακούς και πολιτιστικούς χώρους της Αττικής.

Η Διοίκηση έχοντας κύριο μέλημά της ,τόσο την ψυχαγωγία όσο και την ασφαλή παραμονή των παιδιών στους αθλητικούς χώρους, έχει μεριμνήσει και είναι όλα ασφαλισμένα κατά παντός κινδύνου, τηρώντας παράλληλα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι μετακινήσεις των παιδιών γίνονται με σχολικά πούλμαν που διαθέτουν αφιλοκερδώς τα εκπαιδευτήρια Γείτονα , με έδρα τους τις Στέρνιζες Κορωπίου. Επίσης η μεταφορά των παιδιών ηλικίας 5-7 ετών, στο 3Ο-5ο Δημοτικό σχολείο Μελισσίων, γίνεται με σχολικά πούλμαν που μας διέθεσε ο παιδικός σταθμός Καλλιόπης Παπά, με έδρα του τα Μελίσσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η Διοίκηση εξετάζει την μεγαλύτερη μείωση του κόστους συμμετοχής , από το ήδη χαμηλό κόστος των 30 € , το φθηνότερο στην Β. Αττική.

Τον όλο συντονισμό του προγράμματος έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Μούστρης, και υπεύθυνοι είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τόλιος Νίκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αποστολάκος Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Φρουφρής Χρήστος και για τη Δημοτική Κοινότητας Ν. Πεντέλης ο Τοπικός σύμβουλος κ. Γκολετσόπουλος Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...