Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση στο ΙΚΑ του Νέου Κόσμου

Στγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ του Νέου Κόσμου, πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 5μμ, συλλογικότητες της περιοχής.


Το αίτημα είναι να μην κλείσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Ν. Κόσμου και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Αν πριν λίγα χρόνια κάποιος έλεγε ότι θα βάλουν λουκέτο σε δημόσια Νοσοκομεία και πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που παρείχαν υπηρεσίες υγείας για πολλές δεκαετίες σε εκατομμύρια συνταξιούχους, εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα μάλλον ελάχιστοι θα τον πίστευαν.


Κι όμως, ήδη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν 11 Δημόσια Νοσοκομεία ενώ η μνημονιακή συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα ετοιμάζεται να κλείσει άλλα 40 σε Αθήνα και περιφέρεια. Σήμερα μετά τα λουκέτα στα Νοσοκομεία η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο και στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).

Από την επιχείρηση διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας δεν φαίνεται να γλυτώνει ούτε η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στο Νέο Κόσμο, που εξυπηρετεί πάνω από 300 χιλιάδες ασφαλισμένους.

Ταυτόχρονα ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας είναι ανασφάλιστοι φτωχοί και άνεργοι και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όχι μόνο δεν βρίσκουν λύση σε αυτό το πρόβλημα αντίθετα αυξάνεται για όλους η συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις ενώ τα χαράτσια στα Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ έρχονται ένα μετά το άλλο. Ο στόχος είναι ένας να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες και οι πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους.

ΩΣ ΕΔΩ! Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, οι συλλογικότητες μαζί με τους εργαζόμενους και τους Γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που μαζευτήκαμε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ Νέου Κόσμου, αποφασίσαμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε στο κλείσιμο των ιατρείων της περιοχής μας και γενικότερα στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Απαιτούμε:

- Να μην κλείσει η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Νέου Κόσμου (πρώην ΙΚΑ), αντίθετα να στελεχωθεί με προσωπικό και γιατρούς και να αναβαθμιστεί η λειτουργία της.

- Να αποκτήσουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι.

- Κατάργηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις και των χαρατσιών στην υγεία. (5ευρω στα Νοσοκομεία, 1 ευρώ ανά συνταγή, 1 ευρώ για ραντεβού)

- Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

– έχουμε ήδη πληρώσει τα ταμεία μας τόσα χρόνια!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ του Νέου Κόσμου μπορεί και πρέπει να μείνουν ανοικτά".

Συνέλευση γιατρών- οδοντιάτρων ΙΚΑ Ν. Κόσμου, Λέσχη Αλληλεγγύης Ν. Κόσμου, Λαϊκή Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου, Σύλλογος Εμπόρων Ν. Κόσμου, Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Λαϊκή Συνέλευση Ν Σμύρνης, Πρωτοβουλία Ν. Σμύρνης ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή, Λαϊκή Συνέλευση Κουκακίου, Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους Δάφνης – Υμηττού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...