Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχος Κερατσινίου: Δεν υπάρχει χώρος στο δήμο για τη Χρυσή Αυγή

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια ζήτησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, αναφερόμενος στην πρόσφατη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, πέντε μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν έξω από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Ρεσάλτο».

Όπως είπε ο κ. Τζανής ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία των δημοτών από την Πολιτεία και πρόσθεσε ότι την ημέρα που συνέβη το συγκεκριμένο συμβάν, δεν είδε καμία παρέμβαση, ούτε παρουσία από την αστυνομία.

Τόνισε επίσης ότι αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν διακριτικά μόνο στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε μετά από μέλη του αριστερού χώρου στην πλατεία Τσαλδάρη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση, στην πρόσφατη επιστολή προς τον υπουργό για το θέμα.

«Είμαστε μια φιλήσυχη γειτονιά που χαρακτηρίζεται από το βαθύ δημοκρατικό της πνεύμα και στην οποία πολλοί έχουν θυσιαστεί και έχουν δώσει τη ζωή τους σε αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία του ανθρώπου. Ωστόσο τέτοιου είδους πολιτικά μορφώματα και εξαμβλώματα με τον τίτλο Χρυσή Αυγή δεν χωρούν στο δήμο καθώς με τις ενέργειές τους διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη» τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου.

Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τα οικονομικά αποτελέσματα του δήμου για την τελευταία τριετία ο κ. Τζανής είπε ότι ζούμε στην εποχή της μείωσης των δημοσίων δαπανών και του εξορθολογισμού τους και μέσα στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές είπε ότι είναι αυτονόητο καθώς δεν μπορείς να αφήσει στη μέση ούτε το όραμα, ούτε το έργο που έχει ξεκινήσει και έχει βάλει τα θεμέλια για την πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Για το αν θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις τόνισε ότι θα συνεχίσει τον αταλάντευτο δρόμο που είχε χαράξει αυτόν της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης και ότι όποιος θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...