Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΡΟΥΣΙ: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιεί και εφέτος το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», στο πλαίσιο των δράσεων για την...
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και από τις 09:30 έως τις 17:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα) οι γιατροί του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα μετρούν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει ειδικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» είναι δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και καλεί τους συμπολίτες να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, προκειμένου να ενημερωθούν και να εξετασθούν από τους ειδικούς επιστήμονες.

«Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, το αυξημένο σάκχαρο, η κακή διατροφή, το κάπνισμα κ.α. παράλληλα με τη πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων, συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της καλής υγείας και της ποιότητας ζωής.

Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας προσφέρουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου με την παροχή από τους γιατρούς εξατομικευμένων οδηγιών για την αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου στη χώρα μας.» τονίζει μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...