Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γ. Μίχας: «Μπλόκο» από τη δικαιοσύνη στα σχέδια της διοίκησης του δήμου Πειραιά για τα Βοτσαλάκια

«Κόκκινο» στις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Πειραιά να νομιμοποιήσει από το παράθυρο παράνομες εργασίες ιδιωτικών συμφερόντων στην παραλία  Βοτσαλάκια του Πειραιά άναψε το Πρωτοδικείο Πειραιά με προσωρινή διαταγή του που εξέδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι.

Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων και η αίτηση προσωρινής διαταγής που συνυπέγραψαν από κοινού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δεκάδες κάτοικοι αφορούσε απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Πειραιά στην πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίασή του και με τη στήριξη μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, με στόχο τη νομιμοποίηση (μέσω της ένταξης στον νέο πολεοδομικό κανονισμό) αυθαίρετης κατασκευής αναψυκτηρίου στην πλαζ Βοτσαλάκια και την ανέγερση νέων κτισμάτων.

Την πρόταση για κοινή προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των ενεργειών της διοίκησης του δήμου Πειραιά είχε κάνει κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Με την απόφασή τους αυτή τα δικαστήρια του Πειραιά δικαίωσαν όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πειραιά και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής, που συσπειρωμένοι κατάφεραν να αποτρέψουν εξελίξεις που θα δημιουργούσαν τετελεσμένα σε έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του Πειραιά.

Παράλληλα εξέθεσαν ηθικά και νομικά τη διοίκηση Μιχαλολιάκου που συνεχίζει απομονωμένη να στηρίζει την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ακυρωθεί από τα αρμόδια διοικητικά όργανα και αντίκεινται στα θέλω της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η αλαζονεία και η έπαρση κατατροπώθηκαν. Η δικαιοσύνη έδωσε καταρχήν μια πρώτη απάντηση σε όλους όσους θεωρούν τη δημοτική περιουσία τσιφλίκι τους, που μπορούν να τη διαχειρίζονται με όποιο τρόπο επιθυμούν» και πρόσθεσε «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους της περιοχής, που παρά την ανάρμοστη συμπεριφορά που τους έχει επιδειχθεί από τη διοίκηση του δήμου, συνεχίζουν με ήθος και αξιοπρέπεια την προσπάθεια για την προάσπιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων του Πειραιά. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ολική αποκατάσταση της νομιμότητας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...