Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία από τα σχολεία της νέας Περάμου!

Καταγγέλλουμε ως φορείς άμεσα ενδιαφερόμενοι, την πραγματικά απαράδεκτη απόφαση παύσης μεταφοράς των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους.
Ζητούμε την άμεση διευθέτηση του θέματος ειδάλλως θα προβούμε σε κινητοποιήσεις κάθε είδους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας.


Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μεγάλο, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Ν.Περάμου, λόγω των πολύ απομακρυσμένων από τα σχολεία συνοικισμών και διότι οι μαθητές, κατά κύριο λόγο του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και ορισμένοι του Δημοτικού, αναγκάζονται να διασχίσουν την Παλαιά Εθνική οδό κατά μήκος των δύο στρατοπέδων χωρίς καν να υπάρχει πεζοδρόμιο ούτε βέβαια παραλιακός πεζόδρομος λόγω της άρνησης παραχώρησης χώρου από τα στρατόπεδα, με τεράστιο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα λόγω της συχνής διέλευσης βαρέων οχημάτων και των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσονται.

Συνοπτικά σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών με ευθύνη του κράτους

- Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ και ΑΣΦΑΛΕΣ σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

- Να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για την έκδοση κάρτας (πάσο) δωρεάν μετακίνησης των μαθητών με ΚΤΕΛ

- Να μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα αστικά ΜΜΜ οι μαθητές όλες τις ώρες της ημέρας

Βεβαίως δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να παραλείψουμε την αναφορά και άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων, στα οποία φέρει και η περιφέρεια μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όπως η απαράδεκτη καθυστέρηση στην εκκίνηση της σχολικής χρονιάς για τα ειδικά σχολεία, οι τεράστιες ελλείψεις σε γενικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των ολοήμερων σχολείων, η παύση της σίτισης των μαθητών προσχολικής ηλικίας σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και γενικότερα της εκπαίδευσης που καταλήγει σε μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων: θέρμανση, υλικά, καθαριότητα και δυστυχώς ακόμη και σε κλείσιμο σχολείων.

Σας ζητούμε να μας απαντήσετε γραπτώς μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα για τις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις της περιφέρειας στα ανωτέρω προβλήματα.Θεωρούμε πως η περιφέρεια πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων ως το αρμόδιο αιρετό όργανο της περιοχής μας. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την απαράδεκτη τακτική αποποίησης των ευθυνών που ακολουθείτε χρόνια τώρα μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον:ο Δήμος στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια στα αρμόδια Υπουργεία, τα Υπουργεία στην Κυβέρνηση και η κυβέρνηση στην Τρόικα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και οριστική λήξη των επικίνδυνων αυτών παιχνιδιών διότι δεν πρόκειται για μια ακόμη καυτή πατάτα αλλά για το δικαίωμά μας στην ασφάλεια, στην εκπαίδευση και την δωρεάν Παιδεία, αλλά και για τις ίδιες τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.

Περιμένουμε απάντησή σας και είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστεί για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ν.Περάμου.

Ξέρουμε πως ότι κερδήθηκε έγινε με αγώνες και θυσίες, σήμερα ο κλήρος πέφτει σε εμάς…

Το ψήφισμα υπογράφουν οι κάτωθι φορείς Ν.Περάμου:
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Α' Δημοτικού Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Β' Δημοτικού Ν.Περάμου

Ομάδα Νέων «Αντίπαλο Δέος» Ν.Περάμου
Μέλη δεκαπενταμελούς μαθητών Λυκείου Ν.Περάμου
Λυκειάρχης Λυκείου Ν.Περάμου
Υποδιευθυντής Γυμνασίου Ν.Περάμου

Έπειτα από την κινητοποίηση των σχολείων της Ν.Περάμου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θα συζητηθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...