Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών, από την Περιφέρεια Αττικής

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών, από την Περιφέρεια Αττικής. Την Ηπειρωτική αποδημία εκπροσώπησε αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Οικονόμου.

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, τίμησε την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, με Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, είχε την τιμητική της και εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Οικονόμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής κ. Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου.

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Εκ μέρους της Ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ κ. Γιώργος Οικονόμου.

Επ΄ευκαιρία της επετείου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε στα ΜΜΕ:

''Η μεγάλη προσφορά των Εθνικών μας ευεργετών δεν πρέπει ποτέ να λησμονείται. Οφείλουμε να τιμούμε για πάντα το έργο τους. Το παράδειγμά τους εμπνέει τους σύγχρονους Έλληνες και αναδεικνύει τη δημιουργική σχέση που μπορεί να έχει η σύγχρονη επιχειρηματικότητα με την εθνική και κοινωνική προσφορά''.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Οικονόμου μετά την κατάθεση στεφάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

''Ο ξενιτεμένος Ηπειρώτης , έχοντας στο νού και την καρδιά του το νόστιμο ήμαρ , επιστράτευσε τον εαυτό του στην υπόθεση του Έθνους. Για την επιβίωση του Έθνους, ήταν απαραίτητη η στήριξη των φτωχών και αδυνάτων, γι΄αυτό και η ευποιϊα ήταν μια από τις μορφές αγώνα. Κατά δε, τους χρόνους της δουλείας κυρίως η 'Ηπειρος υπήρξε το λίκνο της ευεργεσίας. Οι Ηπειρώτες ευεργέτες με τη στάση τους , την απαράμιλλη γεναιοδωρία τους , επλάτυναν και ελάμπρυναν την πράξη της φιλανθρωπίας και έτσι της έδωσαν ιδεολογικό περιεχόμενο και όραμα, καθιστώντας τους ευατούς τους πρωτοπόρους ιδεολόγους και κήρυκες της κοινωνικής ισορροπίας. Σήμερα που έχουν ακυρωθεί κατακτήσεις αιώνων , σήμερα που ζούμε τον πιο απάνθρωπο οικονομικό πόλεμο, σήμερα που ο λαός μας υποφέρει , το πάθος του χρήματος , η απληστία του μεγάλου κεφαλαίου , η μέθη της οικονομικής επικράτησης και η φαντασίωση της κοινωνικής προβολής , πλήττουν κάθε ιδέα κοινωνικής προσφοράς. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και η κυβέρνησή μας, οι έχοντες και κατέχοντες είναι καιρός να συναιτισθούνε , για να επέλθει το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...