Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δεκαπέντε κοντέινερ για άστεγους στην Ελευσίνα


Ενας μικρός «καταυλισμός» αστέγων πρόκειται να στηθεί στον Δήμο Ελευσίνας.Τα κοντέινερ που παραχωρούνται στον δήμο έχουν χαρακτηριστεί μη επισκευάσιμα.

Ενας μικρός «καταυλισμός» αστέγων πρόκειται να στηθεί στον Δήμο Ελευσίνας. Πριν από λίγες ημέρες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισε να παραχωρήσει στον δήμο προσωρινά 15 λυόμενους οικίσκους (κοντέινερ) που χρησιμοποιούνταν από σεισμοπλήκτους, προκειμένου να καλύψει στεγαστικές ανάγκες των δημοτών.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και αρκετούς μήνες, όταν το πρόβλημα είχε αρχίσει να γίνεται επιτακτικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, η κοινωνική υπηρεσία έχει καταγράψει 20 αστέγους στα όρια του δήμου. «Μέχρι σήμερα, προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την προσωρινή διαμονή τους σε ξενοδοχείο της πόλης, με έξοδα της κοινωνικής υπηρεσίας», λέει στην «Κ». «Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Τα κοντέινερ θα μας λύσουν τα χέρια έστω προσωρινά».

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα 15 κοντέινερ που παραχωρούνται στον δήμο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων έχουν χαρακτηριστεί μη επισκευάσιμα, παραμένοντας στις αποθήκες Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την απόφαση, προκειμένου να γίνουν ξανά κατοικήσιμοι, οι οικίσκοι (των 25 τ.μ.) θα πρέπει να επισκευαστούν με έξοδα του Δήμου Ελευσίνας, που οφείλει να τους παραδώσει στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη στέγασης θεομηνιοπλήκτων.

«Τα σπίτια χρειάζονται πολλή δουλειά για να μπορέσουν να κατοικηθούν. Ισως να μην καταφέρουμε να επισκευάσουμε όλα τα κοντέινερ», λέει ο κ. Τσουκαλάς. Θα τοποθετηθούν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ελευσίνας, που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. «Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη». Οπως αναφέρει ο δήμαρχος, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή αντιμετωπίζουν νεαρά ζευγάρια. «Πρόκειται κυρίως για νέα παιδιά που έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν. Μη μπορώντας να βρουν δουλειά, έχουν μείνει στον δρόμο. Με λίγα χρήματα μπορεί κανείς να τα φέρει βόλτα. Με καθόλου χρήματα, όχι...».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ σύμφωνα με την απόφαση ο παραλήπτης της οφείλει να αποστείλει στην ΥΑΣ έγγραφο αποδοχής και ορισμού εκπροσώπου για την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, ο Δήμος Ελευσίνας ενημερώθηκε για την απόφαση από... την «Κ».

Της Λίνας Γιάνναρου /kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...