Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

VIDEO - Έξαλλοι οι τσιγγάνοι του Χαλανδρίου - Αύριο κατεδαφίζουν τον καταυλισμό τους

"Είμαστε στον καταυλισμό από το 1971. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κατεδάφιση" λένε στο Newsit οι τσιγγάνοι του Χαλανδρίου. Αυριο το πρωί πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. 

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση του καταυλισμού τους στην περιοχή του Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου εμφανίζονται οι τσιγγάνοι που κατοικούν σε αυτόν από το 1971.

Σε κάθε περίπτωση η Αποκεντρωμένη Διοικηση Αττικής ανακοινώσε οτι η κατεδάφιση του καταυλισμού θα γίνει αύριο Τρίτη, 14 Μαϊου 2013.

Οι τσιγγάνοι του Χαλανδρίου έκαναν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από το καυταλισμό και μέσω της Μεσογείων κατέληξαν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση.

"Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κατεδάφιση του καταυλισμού. Σε αυτόν ζουμε 70 οικογένειες και 60 παιδιά. Είμαστε 300 έλληνες τσιγγάνοι" δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του καταυλισμού Στέλλιος Καλαμιώτης

 

Με την απόφαση μετεγκατάστασης του συγκεκριμένου καταυλισμού στην Πεύκη σε μια έκταση 4.660 τετραγωνικών μέτρων και σε χώρο που στεγάζονται τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δε διαφωνούν μόνο οι 300 τσιγγάνοι αλλά και ο Δήμος Λυκόβρησης - Πεύκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...