Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Περιστέρι: Η Όπερα «Μποέμ» στο θέατρο «Πολιτών»

Μια σημαντική πολιτιστική συνεργασία ξεκινάει ο Δήμος Περιστερίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, προκειμένου να παρουσιαστούν δωρεάν στην πόλη μας διάσημες όπερες στο ευρύτερο κοινό.

Με αφορμή το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Περιστερίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο μοναδική διέξοδος είναι ο πολιτισμός και μ’ αυτήν τη συνεργασία οι Περιστεριώτες θα έρθουν πιο κοντά σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσικά επιτεύγματα του Δυτικού πολιτισμού που παραμένει και ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη.

Με την Όπερα της βαλίτσας «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζεται η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον Δήμο Περιστερίου το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στο Θέατρο «Πολιτών» και ώρα έναρξης 21:00, με είσοδο ελεύθερη και με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή της σεζόν, που κορυφώθηκε το καλοκαίρι στα αρχαία θέατρα της Μεσσήνης και των Οινιάδων, η Όπερα της βαλίτσας συνεχίζει το ταξίδι της στην χώρα μας, με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τρίτος σταθμός της, το Θέατρο «Πολιτών», όπου θα διηγηθεί τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής στη θρυλική όπερα «Μποέμ».

peristeri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...