Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πειραιάς: Επίθεση σε κατάστημα μετανάστη που κατήγγειλε αστυνομικό

Επίθεση με τούβλα κατά του καταστήματός του και απειλητικά μηνύματα κολλημένα στη βιτρίνα καταγγέλλει ότι δέχτηκε ένας Πακιστανός μετανάστης. Ο ίδιος συνδέει το περιστατικό με την απόφασή του να καταγγείλει έναν αστυνομικό που τον είχε επισκεφτεί πριν από λίγους μήνες, ζητώντας του χρήματα για να του παράσχει «προστασία».

Στην καταγγελία του προς την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλεί, ο Αχμέτ Οσμάν αναφέρει:

«Την  Κυριακή 31/3/13 και ώρα 8πμ, πήγα για να ανοίξω το μαγαζί μου στην οδό Μακεδονίας 97 στον Πειραιά κι εκεί αντίκρισα τη βιτρίνα του καταστήματος σπασμένη με δυο τούβλα όπως επίσης και ένα απειλητικό μήνυμα πάνω στη βιτρίνα γραμμένο με μαρκαδόρο το οποίο έγραφε «Θα σας γαμήσω».

Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τους παραπάνω ισχυρισμούς (αρχεία 1-6raza).

Υποψιάζομαι πως το περιστατικό συνδέεται με την επίσκεψη που δέχθηκα στις 15 Φλεβάρη 2013  στο κατάστημα μου από αστυνομικό που υπηρετούσε στο Α.Τ  Καμινιών (ο οποίος την ίδια μέρα συνελήφθη  από τις αρχές) και ο οποίος μου ζήτησε το ποσό των 300 ευρώ για «προστασία».

Η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει πως αστυνομικός του ΑΤ Καμινίων είχε συλληφθεί για εκβιασμό από άλλους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Ολόκληρο το ΑΤ Καμινίων ήταν παρών στη δίκη.

«Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει η Κίνηση και θυμίζει ανακοίνωσή της στις 25 Φεβρουάριος 2013: «Οι περίεργες δράσεις της ομάδας ΔΙΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δεν έχουν τέλος καθώς σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από το κατάστημα του Πακιστανού καταστηματάρχη ο οποίος κατήγγειλε ότι του απέσπασαν λεφτά αστυνομικοί του Α.Τ Καμινίων. Την ώρα που ο καταστηματάρχης επέστρεφε από την Τράπεζα στην οποία πήγε για λίγα λεπτά και μερικές ώρες πριν από τη δίκη στην οποία ήταν μάρτυρας του ζητούσαν να πάει στο ΑΤ για έλεγχο εγγράφων».

Το ίδιο διάστημα ο διοικητής του ΑΤ Καμινίων είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για άλλη περίπτωση εκβιασμού μεταναστών και απόσπασης χρηματικού ποσού μέσα στο ΑΤ.
Ταυτόχρονα πρόσφυγες κρατούμενοι από τη Συρία καταγγέλλουν ρατσιστική αντιμετώπιση από αστυνομικούς στο ίδιο το τμήμα.

«Άραγε, ήταν μόνος του ο αστυνομικός που μάλιστα καταδικάστηκε τότε; Εδώ ο ρατσισμός με την διαφθορά πάνε χέρι-χέρι. Είναι ώρα να τους σταματήσουμε! Ο Πειραιάς δεν θα γίνει ορμητήριο ασυδοσίας, εκβιασμού και ρατσισμού από τα αστυνομικά τμήματα!», καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...