Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΗΦΙΣΙΑ: Υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Ο Δήμος Κηφισιάς δεν μένει αδιάφορος στην οικονομική κρίση και στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η «Κοινωνική Μέριμνα» Δήμου Κηφισιάς, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, παράλληλα με τη λειτουργία του Κοινωνικού Αναγνωστηρίου, διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα «Εκπαιδευτικής Υποστηρικτικής Διδασκαλίας». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και απόφοιτους, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά – κοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος Κηφισιάς, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Για την επιλογή των μαθητών στο πρόγραμμα θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά -οικονομικά κριτήρια όπως: το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός μελών και ο τόπος κατοικίας της οικογένειας, τα οποία αποδεικνύονται με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. Απαιτούμενα

1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος του έτους 2012 για εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί το 2011.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής ή φωτοτυπία απολυτηρίου λυκείου Δήμου μας (για απόφοιτους).

4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Β. Προαιρετικά

5. Αντίγραφο βεβαίωσης επιτροπής περί αναπηρίας

6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ανασφάλιστων

7. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας

Οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να συμπληρώσουν τα αντίστοιχα έντυπα (αιτήσεις – δηλώσεις), που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς www.kifissia.gr ή στα γραφεία της «Κοινωνικής Μέριμνας» και να τα καταθέσουν στα γραφεία της «Κοινωνικής Μέριμνας» καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στην οδό Διονύσου 73 & Γορτυνίας, Κηφισιά.
Πρώτη καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων γονέων-κηδεμόνων ορίζεται η Τετάρτη17/10/2012 (για έναρξη φροντιστηριακών μαθημάτων Δευτέρα 22/10/2012 ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...