Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επεισόδια και ξύλο στην μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα

Όλα άρχισαν λίγο πριν την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην πλατεία Κύπρου.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να περάσουν από τον κλοιό των αστυνομικών προκειμένου να εμφανισθούν στην μαθητική παρέλαση. Ο διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας ζήτησε και από τις δύο πλευρές να αποχωρήσουν προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ τους τα οποία θα έβαζαν σε σοβαρό κίνδυνο εκατοντάδες πολίτες που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και δεκάδες μαθητές της πόλης που συμμετείχαν.
Ο διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας ενημερώνει τον δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη

Βρέθηκαν όμως μερικοί ανεγκέφαλοι να ανάψουν το φυτίλι της έντασης και επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν την διέλευση και μέσα σε δευτερόλεπτα,100 μέτρα από το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων τα εκατέρωθεν σπρωξίματα έφεραν τις μπουνιές και τις κλωτσιές.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως μια διμοιρία ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που μέχρι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε διακριτική απόσταση.
Η ένταση κατέληξε με τραυματισμένο, στο κεφάλι από επίθεση με τελάρο, έναν αστυνομικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή από την πλατεία Δαβάκη μέχρι και την πλατεία Κύπρου υπήρχε από το πρωί μεγάλη αστυνομική δύναμη. Σε άλλη περίπτωση το ρεπορτάζ αυτό θα ήταν πολύ διαφορετικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...