Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 6η ΠΑΝΑΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Η 6η Πανατική Σύνοδος των πυρήνων του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, συγκλήθηκε χθες σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο, με κεντρικό πολιτικό ζήτημα:

Εκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών”.
Στην εισήγησή του  ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε: 

«Οι μέρες της τρόικας εσωτερικού και της λογικής που παράγει, φτάνουν στο τέλος τους». Και σημασία έχει οι Έλληνες να φτάσουμε εκεί  ζωντανοί και όχι θνήσκοντες.
Το ξέρουν και το ομολογούν πια και οι ίδιοι, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Ότι δεν πάει άλλο. Ότι το πράγμα έχει φτάσει στον μη παρέκει. Παρ’ όλα αυτά όμως συνεχίζουν τις περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Λένε πως δεν είναι σε θέση να χαράξουν άλλη πορεία. 

Αυτό συνέβη και στη Κύπρο, προχώρησαν σε μία  καταστροφική και ταπεινωτική συμφωνία, υπό το βάρος του εκβιασμού των δανειστών και της απειλής της χρεοκοπίας και της εξόδου  της Μεγαλονήσου από το ευρώ όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ως «οικοδεσπότης» στη συνέχεια άνοιξε διάλογο με τους συνοδίτες του, Χριστιανοδημοκράτες της Αττικής και απαντώντας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Όσο και εάν  ήταν σοκαριστικό αυτό που είπατε, η ερώτηση - τοποθέτησή σας, αποτυπώνει ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής που έρχεται.
Εγώ θα συμπληρώσω είπε ο Νίκος Νικολόπουλος πως «θα ήταν ακόμη ευκολότερο να ζητούσαν οι επικεφαλείς της Τρόικα, άμεσα τη φυσική εξόντωση μέρους του Ελληνικού πληθυσμού.

 Το να ζητούν έναν  πιο αργό θάνατο, εκτός από   ανάλγητους, τους καθιστά και  σαδιστές.
 
«Λέγω και επαναλαμβάνω αυτό που  εσείς είπατε, γιατί αλλήθεια φοβάμαι μήπως η εμμονή της τρόικας, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες σε μέτρα άμεσης και βέβαιης απόδοσης,  δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης, όσων Ελλήνων απέμειναν μέχρι τώρα ελαφρά τραυματισμένοι από την οικονομική κρίση».

ΑΛΙΜΟΝΟ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟ ΚΥΠΡΟΣ - ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσης εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, λέμε αλίμονο σε εκείνους που λένε άλλο Κύπρος, άλλο Ελλάδα και τους λέμε:
Είναι ένα. Και ζουν σε κοινό  τόπο κινδύνου.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ Σ΄ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Εξ  άλλου ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε ότι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών επιτάσσει τη χάραξη μιας στρατηγικής που θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις των δανειστών.
Γι΄ αυτό εμείς διακηρύσσουμε είπε ότι χρειαζόμαστε  ένα «υπερεθνικό σχέδιο», όπου όλες μαζί οι χώρες της Ευρώπης του Νότου, θα το ετοιμάσουν και θα το κατεβάσουν αυτές στο Eurogroup και το οποίο δεν θα εξαντλείται στην ευημερία  των αριθμών,  αλλά θα χτίζει άμυνες για να βγούμε από τη φουρτούνα, θα δίνει προοπτική για το μέλλον, θέτοντας στέρεες βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό και ένα αποτελεσματικό εθνικό κράτος πρόνοιας, ισότιμο εταίρο - στην ουσία- της Ε.Ε.

Γι΄ αυτό είναι καθήκον μας Πατριωτικό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί όλες με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις του υπόλοιπου Νότου, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών, απέναντι στο Γερμανικό δόγμα «όποιος δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του πεθαίνει».
Αλλά και στην Ελλάδα έχει πια ωριμάσει η ιδέα, για ένα ίδιο παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης, ενάντια στο μπλοκ του μνημονίου.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ

Εμείς είμαστε σίγουροι, συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος πως αυτές τις κινήσεις για ένα μεγάλο αντιμνημονιακό κυβερνητικό μέτωπο, με αυτόνομη πάντως κάθοδο  στις εκλογές κάθε κόμματος, τις επισπεύδουν  - ως αναμενόταν άλλωστε - οι εξελίξεις στην Κύπρο.

Οι Έλληνες  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αγωνιζόμαστε σθεναρά για να υπάρξει πλειοψηφία αντιμνημονιακή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. 

Παλεύουμε καθημερινά να διαμορφώσουμε  μια λαϊκή πλειοψηφία που θα ενθαρρύνει, θα στηρίξει  και θα δεσμεύσει μια αυριανή κυβέρνηση του ευρύτερου φάσματος των πατριωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, που ήδη είναι απέναντι στο κυβερνητικό μνημονιακό blog, με μια εντολή την  κοινωνική σωτηρία  του τόπου.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική,  για μια ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας ως εταίρου στην Ε.Ε. και όχι ως αποικία αυτής, με θέσεις για το παρών και το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ.

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΣ ΒΑΛΕΙ  ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είπε: 
«Η Κύπρος άνοιξε τον δρόμο της διαπραγμάτευσης», κάτι που δεν τόλμησε ποτέ να κάνει η τρικομματική κυβέρνηση.
Το «όχι» της Κύπρου, παρά την όποια κατά
ληξη για την Μεγαλόνησο - αφού δεν υπήρχε θέληση και σχέδιο από το μνημονιακό Αναστασιάδη – δείχνει τον δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Τώρα που καταργήθηκε κάθε ασφάλεια στους μισθούς, κάθε ασφάλεια στις συντάξεις, κάθε ασφάλεια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάθε ασφάλεια στην εργασία, κάθε ασφάλεια στην κατοχή ακόμη και ενός κι ενός μικρού ακινήτου, κάθε ασφάλεια και στις λαϊκές καταθέσεις.
Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη πρέπει τις επόμενες μέρες να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει τα δικά της «όχι» στην τρόικα, εν όψει της «διαπραγμάτευσης» του Απριλίου.

Εφόσον λοιπόν οι συσχετισμοί είναι  προκαθορισμένοι, αυτό που έχει σημασία  είναι να φτιάξουμε το plan b εγκαίρως, προτού οι οικονομικές ισορροπίες φέρουν το έθνος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Γιατί χωρίς εναλλακτικό σενάριο τα περιθώρια για ελιγμούς γίνονται πράγματι  πολύ περιορισμένα. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε και να συμφωνήσουμε το εναλλακτικό σενάριο, το plan b όπου αναλόγως θα ενεργοποιείται χωρίς κανένα ταμπού!!! 

Εμείς τις επόμενες μέρες θα στήσουμε ένα τραπέζι προβληματισμού για την αξία του εθνικού νομίσματος, ως εργαλείο διαφυγής από την προκαθορισμένη και προσχεδιασμένη ουσιαστική χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...