Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ταύρος: Με... πούλμαν διακινούσαν παράνομους μετανάστες


Νέα εποχή φαίνεται πως έρχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με δικό της... πούλμαν τούς υπηκόους των ξένων χωρών.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 4 μέλη της σπείρας και 29 αλλοδαποί μετανάστες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας και ένας Ελληνας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 24, 30, 37 και 47 ετών αντίστοιχα. Αναζητούνται άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, 2 Ελληνες και δύο αλλοδαποί.

Υστερα από συστηματική και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν σπίτι στην περιοχή του Ταύρου, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να συγκεντρώνει τους παράνομους μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί αναχώρησαν με Ι.Χ. λεωφορείο, στο οποίο επιβιβάσθηκαν μετανάστες και από άλλα σημεία της Αττικής. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το λεωφορείο στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού και συνέλαβαν τα 4 μέλη της οργάνωσης και τους 29 αλλοδαπούς μετανάστες, τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος ανέλαβε, μετά από εντολή των δύο αλλοδαπών που αναζητούνται και οι οποίοι έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και οργάνωσε τη μεταφορά των αλλοδαπών μεταναστών. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.000-4.000 ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα Ι.Χ. λεωφορείο.
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • έξι κινητά τηλέφωνα.
  • το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...