Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ζητά την αποφυλάκισή του ο πρώην αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου

Προσφυγή κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα με την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, κατέθεσε, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, ο πρώην αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να αποσπά «εκβιαστικά» χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη καντίνας για να μην κλείσει.

Ο ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν πριν από λίγες ημέρες προφυλακιστέο με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ωστόσο, στην προσφυγή του ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι πλέον κάτι τέτοιο δεν υφίσταται καθώς έχει παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου.

Η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του. Ο 45χρονος αντιδήμαρχος συνελήφθη στο ραντεβού που είχε με τον 52χρονο στην καντίνα. Κατά την αστυνομική έρευνα στο όχημά του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η περίπτωση του 52χρονου δεν ήταν η πρώτη, αλλά τουλάχιστον η δεύτερη, καθώς, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο αντιδήμαρχος είχε ζητήσει από άλλο ιδιοκτήτη καντίνας το ποσό των 5.000 ευρώ για να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε πώς είναι θύμα σκευωρίας γιατί «σφράγιζε καντίνες και του την έστησαν για λόγους εκδίκησης».

Μάλιστα σε σημερινή έγγραφη δήλωσή του ο κατηγορούμενος τονίζει:

«Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον μου με υποχρέωσε, για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τούτο επέβαλαν επίσης λόγοι προσωπικής πρωτίστως αξιοπρέπειας και ευθύνης έναντι όσων με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους επί σειρά ετών.

Όπως έχω ήδη δηλώσει, εμπιστευόμενος τη Δικαιοσύνη, είμαι βέβαιος ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία εναντίον μου και θα αναδειχθεί η αθωότητά μου.

Πολλοί, εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία και για λόγους εξυπηρέτησης ταπεινών σκοπιμοτήτων, σπεύδουν με κατευθυνόμενα, κυρίως προς στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, χαλκευμένα στοιχεία να επωφεληθούν από την περίσταση.

Λησμονούν όμως ότι αυτού του είδους η αήθης συμπεριφορά δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει την ανικανότητα και την έλλειψη στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας .

Η εξέλιξη της υπόθεσης θα τους το υπενθυμίσει , ενώ συγχρόνως θα κληθούν να λογοδοτήσουν για όλες τις συκοφαντίες και τις άδικες επιθέσεις που εξαπολύουν εις βάρος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...