Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κόλαση φωτιάς στο Μαρκόπουλο – Εκαψε σπίτια, απειλεί το δάσος Κουβαρά

Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης απειλεί πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, καθώς έφτασε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το δάσος Κουβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν εξοχικά σπίτια και αποθήκες, ενώ εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση. Αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

«Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της», ήταν η ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι. Ομως το έργο τους γίνεται πιο δύσκολο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ η φωτιά εξελίσσεται ακόμη ανάμεσα σε οικισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οικίες, ενώ κάποια στιγμή απείλησε τη Μονή Αγίας Αννης.

Το απόγευμα εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή. Εκεί βρίσκονταν 193 παιδιά, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες κατευθύνονται προς τον Ιππόδρομο. Λόγω της πυρκαγιάς από το απόγευμα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μυρινούντος στο Μαρκόπουλο και σε όλους τους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο

«Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, απειλώντας οικισμούς με διάσπαρτα σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...