Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ"

Ο Δήμος Μαρκοπούλου οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τη Νοσηρότητα, τα αίτια αύξησής της, καθώς επίσης και τους τρόπους καταπολέμησής της, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», με ομιλητές τους κ. Γιώργο Χρούσο, κ. Νίκο Κατσαρό και κ. Ανδρέα Γιαννουλόπουλο, μέλη του Πανεπιστημιακού Μετώπου και της Επιστημονικής Ανασυγκρότησης (ΕΠ.ΑΝ.).


Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι ομιλητές θα αναλύσουν τα αίτια που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην αύξηση της νοσηρότητας, η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από:
το δυτικό μοντέλο διατροφής
το άγχος, και
την ανεργία και την οικονομική κρίση.


Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο διατροφικό κομμάτι, καθώς η μεγάλη νοσηρότητα και θνησιμότητα του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού πληθυσμού, έχει προέλθει από τρόφιμα, τα οποία είναι κατά 80% εισαγόμενα.

Τα τρόφιμα αυτά, περιέχουν τοξικές ουσίες όπως αφλατοξίνες, διοξίνες, αυξητικές ορμόνες, αντιβιοτικά, αναβολικά, χιλιάδες χημικά συντηρητικά, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη αύξηση σε καρδιαγγειακά νοσήματα, σε μείωση της αντίστασης των ανθρώπων σε μικρόβια και ιούς, σε μεγάλη αύξηση της καρκινογέννεσης, καθώς και της ανδρικής και γυναικείας στειρότητας, θυροειδοπαθειών, σακχαρώδους διαβήτη, χοληστερίνης, νευροψυχιατρικών και άλλων παθήσεων.

Θέση των ομιλητών είναι πως πρέπει να ξεκινήσει τάχιστα η παραγωγή προϊόντων της ελληνικής γης, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η αλλαγή της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Νομοθεσίας πάνω στην αγροτική οικονομία, η προστασία της αγροτοκτηνοτροφίας και η μέγιστη δυνατή προβολή των ελληνικών προϊόντων.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο κ. Γιώργος Χρούσος είναι καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Οι ερευνητικές του εργασίες και η ακαδημαϊκή του διαδρομή, κοσμεί τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται κυρίως σε θέματα διατροφής και υγιεινής των τροφίμων, καθότι κατέχει και την ειδικότητα του ενδοκρινολόγου. Επίσης, οι μελέτες του σε θέματα νοσηρότητας από το στρες, είναι αποδεκτές και πρωτοπόρες από τα πλέον φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο κ. Γ. Χρούσος έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα επιστήμονα, λόγω του μεγάλου όγκου και της σοβαρότητας του ερευνητικού του έργου.

Ο κ. Νίκος Κατσαρός είναι Χημικός πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με σημαντικό έργο στη χημεία των τροφίμων του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος».

Ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος είναι καρδιολόγος – πνευμονολόγος, με έρευνες για τους παράγοντες και τις αιτίες που ευθύνονται για την κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας με τον Β’ Π.Π. (διατροφικός κώδικας – Codex Alimentarious), άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες και το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε για να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στην Υγείας μας, το πολυτιμότερο αγαθό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...