Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Στις εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή ο Τέρενς Κουίκ - Παρέλασαν και απολυμένοι της ΕΡΤ


Στις επετειακές εκδηλώσεις του ΟΧΙ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής, παρέστη σήμερα (28/10/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Τιφλίδα, όπου είχε οριστεί παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις χθεσινές κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Γεωργίας.

Ο Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τα μέλη της  Συντονιστικής Επιτροπής Αγίας  Παρασκευής - Χολαργού - Παπάγου, αλλά και  Πολιτευτών του Κινήματος, παρακολούθησε  τη Δοξολογία στο Ναό της Αγίας  Παρασκευής και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων, στην κεντρική πλατεία, για να παρακολουθήσει μετά, την παρέλαση σχολείων και φορέων. (Στο πεζοδρόμιο μαζί με τον κόσμο, σε απόσταση από την εξέδρα των επισήμων).

Σημειώνεται ότι η παρέλαση έκλεισε με τη συμμετοχή  ομάδας δεκάδων απολυμένων της ΕΡΤ.


Ο Βουλευτής  Επικρατείας μπήκε στην ομάδα  των πρώην συναδέλφων του και  παρήλασε συμβολικά μαζί τους για  αρκετά μέτρα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνάντηση  με τους Συντονιστές και τους Πολιτευτές των ΑΝΕΛ, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα σχετιζόμενα με την επικαιρότητα και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στους τρεις μεγάλους Δήμους Αγίας Παρασκευής -Χολαργού - Παπάγου.

Νωρίτερα το πρωί, ο Τέρενς Κουίκ ρωτήθηκε από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, τη δημοσιογράφο Πόπη Σουφλή, πώς σχολιάζει  τις θέσεις του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ως κυβέρνηση το κόμμα του θα καταργήσει τις στρατιωτικές παρελάσεις.

Η απάντησή του έχει ως εξής:

«Σήμερα, τιμούμε το μεγάλο ΟΧΙ του ’40. Σήμερα, είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες μνήμης για την πατρίδα μας που έγραψε πραγματικό έπος απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις του Μουσολίνι και αργότερα στις ναζιστικές δυνάμεις του Χίτλερ.

Αυτές τις εικόνες του ηρωισμού του ελληνικού έθνους θέλω να έχω σήμερα στη σκέψη μου. Αρνούμαι να μολύνω το μυαλό μου, τέτοια χρονιάρα μέρα, με τα όσα μας προαναγγέλλει μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μάλιστα, είναι και Τομεάρχης Παιδείας, για το τί  θα πράξει αν πέσει η κυβέρνηση της χώρας μας στα χέρια του. Ή κάποιος από τους Δήμους, όπου παρελαύνουν και στρατιωτικά αγήματα στις διάφορες επετείους, όπως για παράδειγμα στη Θράκη ή στα νησιά του Αιγαίου.

Οι Συριζαίοι τα βάζουν με τις παρελάσεις, τα βάζουν με τις εθνικές μας επετείους, τα βάζουν με σημαντικές πτυχές της ιστορίας μας, τα βάζουν με τη θρησκεία μας… Σε λίγο θα μας κόψουν και το σταυρό από τη σημαία μας.

Δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο. Σας παραπέμπω και στο  άρθρο της Παρασκευής, της κομματικής τους εφημερίδας, σχετικό με το ΟΧΙ.

Αποδοκιμάζω αυτές  τις απόψεις και θέσεις και  δηλώνω ευθαρσώς ότι μου είναι  αδύνατον να οδηγηθώ σε πολιτική σύμπραξη/συνεργασία, σε όποιο επίπεδο και βαθμό, με ένα κόμμα, με το οποίο  αποδεικνύεται τελικά ότι με χωρίζουν πάρα πολλές κόκκινες γραμμές.

Αλλά, δεν θέλω να κουβεντιάσω  άλλο, τώρα, το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...